Ståle før rekord-forsøg: FCK har spillet spektakulært

FC København kan spille sin 29. hjemmekamp i træk uden at tabe på søndag, hvilket vil være en tangering af Superliga-rekorden

FC København kan tangere Superliga-rekorden på søndag, hvis klubben undgår et nederlag på hjemmebane mod FC Midtjylland.

I så fald vil FC København komme op på 29 kampe på stribe uden at tabe på eget græs. Det er en tangering af den nuværende rekord, og det kan være et skridt på vejen mod en ny.

FCK-manager Ståle Solbakken ser flere årsager til FC Københavns stærke hjemmebanestatistik.

- Det handler lidt om spillermaterialet. Vi har nogle spillere, der har været nye i klubben i denne sæson som Benjamin Verbic, (Kasper) Kusk og (Federico) Santander. De skal lære at spille i FCK, og de føler nok en ekstra tryghed og ro, når banen er den samme hver gang.

- Når man får nogle succesoplevelser, giver det noget ekstra. Særligt de tre spillere har været bedre på hjemmebane end udebane - det er der ingen tvivl om. De har leveret deres bedste kampe på hjemmebane. Det har noget med det at gøre. Genkendelsen spiller en vigtig rolle, siger Ståle Solbakken til tipsbladet.dk.

Han ser det som betydningsfuldt, at FCK har været så stærke på hjemmebane i så lang tid. Seneste hjemmebane-nederlag var i efteråret 2014.

Flere kvaler på udebane
- Da jeg kom tilbage til klubben fem-seks kampe inde i sæsonen, havde vi ikke vundet på hjemmebane i et halvt år. Det var vigtigt at få en base. Man kan tabe i ny og næ, men det er vigtigt at vinde ofte.

- I sidste sæson vandt vi mange kampe, men det var ofte 1-0 eller 2-1. Vi var mere begrænserede. I denne sæson har vi scoret mange mål og spillet spektakulært flere gange.

- Vi har spillet god fodbold, og det er et step op i forhold til, at vi både har scoret tre, fire, og seks mål i nogle af kampene, siger Ståle Solbakken, der til gengæld kan notere sig, at FC København har flere kvaler ved at spille på udebane.

- Vi er et af de hold, der har tabt færrest kampe på udebane, men vi har spillet alt for mange uafgjort. Det er blandt andet fordi, vi stadig mangler noget effektivitet. På udebane får man ikke lige så mange chancer, og når man brænder en chance på udebane, får det større konsekvenser end på hjemmebane, siger Ståle Solbakken.

FCK møder FC Midtjylland på søndag klokken 18.00.

FCK fik 1-1 i Viborg med det yderste af neglene sidste weekend

56 kommentarer
Vis kommentarer