Ståle forudså Kvist-scoring

På FCK's taktikmøde mindede Solbakken sine spillere om, at alt kan ske i pokalfodbold - selv en William Kvist-scoring

Ståle Solbakken havde kaldt en William Kvist-scoring allerede inden pokal-finalen gik i gang. Han fik ret. (Foto: Lars Poulsen)
Ståle Solbakken havde kaldt en William Kvist-scoring allerede inden pokal-finalen gik i gang. Han fik ret. (Foto: Lars Poulsen)

Det var det sidste, FC København-manager Ståle Solbakken sagde til sine spillere på taktikmødet forud for pokalfinalen mod AGF.

- Husk, at det er pokalfodbold. Selv William kan score sejrsmålet...

Der er nok nogle i den københavnske finaletrup, der har smilet lidt indvendigt over den norske slutreplik, men torsdag aften var det William Kvist, der løb rundt med Parkens største smil.

Med to skinnende pokaler – én i hver hånd – gik landsholdsmanden som en af de sidste FCK’ere ned mod omklædningsrummet, hvor festen allerede var i gang.

Se Kvists afgørende pokal-kasse lige her:

Han lignede en, der lige havde snuppet kronjuvelerne fra Tower of London. Og sluppet godt fra det. Det var, som om han ikke helt kunne forstå sit held, men pokalfinaler er åbenbart William Kvists speciale.

Tilbage i 2009 blev han også matchvinder, da han mod AaB scorede i samme målnet og fra næsten samme position som den, han satte den afgørende 2-1-scoring ind mod AGF et kvarter før tid. 

- Det er dejligt at være matchvinder igen, og det var godt, at Nicolai (Jørgensen, red.) ikke scorede fra midten til sidst. 

- Nu står der bare William som sidste målscorer, grinede FCK-midtbanespilleren, der åbenbart troede så lidt på sine egne evner som målscorer, at han ikke havde tænkt over, hvad han skulle gøre, hvis det utænkelige skete.

Se William Kvists pokal-kasse fra 2009-finalen:

Han var på vej over mod Nedre C, men opdagede, at det var nogle forkerte hvide, der stod på den tribune. Så Kvist fik justeret kursen og fik fyret sin jubel af nede foran FCK-tilhængerne.

De kunne synge hans navn efter pokalfighten. Den til tider udskældte 31-årige midtbanespiller var tilgivet alle sine afleveringer bagud og til siden. Den manglende timing og de manglende mål. 

Han var igen konge af København.

Se alle tre pokal-kasser lige eller øverst i artiklen:

Det var ingen let bold at sparke i nettet fra kanten af feltet, og havde AGF’s Josip Elez ikke lige rettet den af, var den muligvis slet ikke gået ind. 

- Jeg kan se, at jeg skal ramme den, lige når den har ramt jorden, og jeg rammer den godt. De unge driller mig hele tiden med mit spark, og det er ikke til skudtræning, at jeg normalt brillerer.

- Men denne gang ramte jeg den godt, og den gik heldigvis ind, sagde William Kvist.

Hans formkurve har været opadgående i dette forår, hvor han har taget over efter Daniel Amartey. 

Thomas Delaney er uden tvivl stjernen på den centrale midtbane, men i aftes fik årets pokalfighter fra 2015 kun én enkelt pokal. 

William Kvist løb også af med titlen som årets pokalfighter. 

- William er skøn at spille sammen med. Han arbejder hårdt og giver mig lidt frihed. Og det er vel fair nok, at han får en pokal, når han endelig scorer.

Ståle Solbakken sendte syrlig stikpikke til AGF efter pokalsejren på 2-1 (Foto: Lars Poulsen) DBU Pokalen Ståle sender syrlig stikpille til AGF-fans

- Det sker jo kun en gang om året, men som Ståle sagde, så er det pokalfodbold, og selv William kan score, grinede Thomas Delaney, mens William Kvist glædede sig over endelig at vinde noget igen efter en titeltørke på næsten fem år.

Det af forårets mål kan FCK’erne nu sætte hak ud for, men det vigtigste mangler fortsat. Mesterskabet.

Og med et forspring på syv point tyder det på, at der snart skal jubles endnu mere i Parken.

- Det er jo det, jeg er kommet hjem for. For at vinde pokaler og opleve store ting igen. Det varmer en gammel fodboldspillers hjerte, når det sker.

- Jeg har haft nogle år i udlandet, hvor der ikke var pokaler, og hvor det ikke var sjov og ballade. Det var lidt mere bænk og ustadigt vejr, sagde William Kvist på en dag, hvor det københavnske forår viste sig fra sin bedste side. 

For et år siden var han lige rykket ned med engelske Wigan til League One og vidste ikke rigtig, hvor karrieren skulle fortsætte.

Det endte med en retur til FC København, og selv om han har en klausul, der kan sende ham af sted igen til sommer, skal Kvist ingen steder. Han er atter på sin grønne gren:

- Jeg har arbejdet hårdt for at komme det rigtige sted hen. Der er jeg nu.

1 kommentar
Vis kommentarer