Ståle har besluttet sig: Han spiller mod Brøndby

FCK-manageren lader Stephan Andersen vogte målet i pokalfinalen mod rivalen – men han vil ikke fortælle, hvordan han løser københavnernes højre back-krise

Det bliver Stephan Andersen, som Brøndby-spillerne skal forsøge at passere i torsdagens pokalfinale i Parken.

Den tidligere Brøndby-keeper er normalt reserve for Robin Olsen i FC København, men Kristi himmelfartsdag må den lange svenske landsholdskeeper en tur ud på bænken.

Manager Ståle Solbakken vil af naturlige årsager ikke afsløre sin startopstilling, men han vil gerne fortælle, hvem der vogter målet mod Brøndby:

- Stephan skal stå i pokalfinalen. Han har stået alle runderne, og sådan er det altid i FC København. Det er andenmålmanden, som står igennem hele turneringen, så længe han er klar til det, siger Solbakken.

Af samme årsag gav Solbakken den tidligere danske landsholdskeeper spilletid, da mestrene søndag tabte 1-3 i Lyngby.

- Det var vigtigt for ham at få 90 minutter. Han har også spillet to reserveholdskampe for nylig, så alt er der en bagtanke med, sagde nordmanden efter søndagens nederlag, der dog på ingen måde kunne lastes målmanden.

62398444.jpg
I sidste sæson var 35-årige Stephan Andersen skadet, da FCK mødte AGF i pokalfinalen. I stedet stod den belgiske lejesvend Thomas Kaminski, mens Robin Olsen så pokaltriumfen fra bænken.

I denne sæson har FCK holdet ofte givet sig selv, men forud for finalen er det et stort spørgsmål, hvad Solbakken gør på højre back.

Peter Ankersen er ude med en brækket ankel, norske Tom Høgli er ramt af en forstrækning, så 17-årige Mads Roerslev er eneste naturlige kampklare højre back i truppen.

Han spillede mod Lyngby, men spørgsmålet er, om Solbakken er klar til at satse på så ung og urutineret spiller i så stort opgør.

- Mads er absolut en mulighed, men det får du ikke svaret på nu. Vi kan også rykke en midtbanespiller ned eller skifte system.

- Vi kan lave mange ting, men det må du se på torsdag, sagde Ståle Solbakken efter søndagens kamp.

Han har lukket både tirsdagens og onsdagens FCK-træning for offentligheden, men mon ikke forskellige muligheder vil blive testet de kommende dage.

Hos modstanderen Brøndby er det også på backpladsen, at det mest interessante spørgsmål er. Træner Alexander Zorniger skal beslutte sig for, om han vil spille med Gregor Sikosek eller Svenn Crone på venstre back.

Det er Brøndbys første pokalfinale siden 2008, hvor de slog Esbjerg 3-2 i finalen. Målmand for de blå-gule ved den lejlighed var i øvrigt Stephan Andersen…

Sæt dit kombinerede FCK/Brøndby-hold

Se FCK-supporternes tifo ved sidste derby:

Ankersen-skade fører til FCK-forlængelse

Målkonge håner Ove Pedersen: Værste træner nogensinde

Her er oversigten: Så meget tjener de fem bedste i din Superligaklub