Ståle har brugt pengene: Her er hans mesterhold

Se FCK's formodet stærkeste startopstilling - Ståle Solbakken har hentet fire spillere og er dermed formentlig færdig med at handle i transfervinduet

Ståle Solbakken har hentet fire unge profiler til sin trup og er dermed så godt som færdig med at handle i dette transfervindue. (Foto: Lars Poulsen)
Ståle Solbakken har hentet fire unge profiler til sin trup og er dermed så godt som færdig med at handle i dette transfervindue. (Foto: Lars Poulsen)
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Federico Santander bliver sommerens sidste store FCK-indkøb.

Den 24-årige angriber fra Paraguay bliver efter endt lægetjek og de sidste forhandlinger præsenteret som ny FCK'er lørdag og bliver den fjerde sommerforstærkning i hovedstaden.

Først kom den slovenske landsholdsspiller Benjamin Verbic, siden Kasper Kusk og Peter Ankersen og nu altså angriberen fra Paraguay, der med alle eventuelle bonusser på lang sigt kan komme til at koste FCK små 23 mio. kr.

FCK snød storklubber i jagten på ny angriber

I alt har sølvvinderne brugt i omegnen af 30 mio. kr. på nye folk i dette transfervindue, foruden sign on-fess, og kassen er nu så godt som lukket.

- Vi er færdige med at lave de store handler nu. Der kan ske noget de sidste par uger i transfervinduet, der gør, at vi må handle. Hvis en af de skadede f.eks. får et tilbageslag, eller hvis vi sælger en spiller.

- Men ellers har jeg brugt det meste af mit budget, siger Ståle Solbakken til Ekstra Bladet.

FCK indleder sine sæsonforberedelser 25. juni, og Solbakken glæder sig over allerede nu at have sit hold til den kommende sæson på plads. 

- Det er en meget kort opstart. Vi skal hurtigt ud og spille i Europa og i gang med Superligaen, så det var vigtigt for os at få tingene på plads hurtigst muligt.

- Jeg synes, at vi har lavet nogle gode handler. Verbic er en ung spiller på en lang kontrakt, Kusk og Santander er også begge rimeligt unge (23 og 24, red.), og Ankersen har vi fået på et lån, hvor vi betaler lønnen. Det store spørgsmål er så altid, hvor hurtigt de falder til, siger FCK-manageren, der dog trods indkøbene har visse bekymringer forud for den kommende sæson.

Tæt på forstærkning: Brøndby forhandler med topscorer

For flere spillere er fortsat ude med skader.

- Det er en svær situation, og det kan være svært at finde balancen i forhold til nye indkøb. Det ser godt ud for Anton (Mikael Antonsson, red.), Youssef (Toutouh, red.) og Nicolai (Jørgensen, red.). De skulle ifølge sundhedssektoren være klar til opstarten.

- Danny (Amankwaa, red.) og Corner (Andreas Cornelius, red.) er ude i lang tid endnu, mens vi håber at have Bashkim (Kadrii, red.) tilbage i løbet af august, siger Ståle Solbakken.

Fokus i dette transfervindue har for Solbakken været at få spillere med mål og assist i støvlerne til klubben. Det, mener han, er lykkedes.

- I sidste sæson kæmpede vi med, at vi havde for få målscorere på banen. Også i de perioder, hvor der ikke var så mange skader. Der var for få, der scorede, og det skal vi have ændret på, siger FCK-bossen.

FCM svarer igen: Jagter Bundesliga-angriber til 20 mio.

I sidste sæson havde københavnerne Superligaens bedste defensiv og tillod kun 22 scoringer. Til gengæld scorede de selv kun 40 gange i de 33 kampe. FC Midtjyllands mestre scorede til sammenligning 64 gange, og også Esbjerg og Brøndby scorede mere end FCK.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+