Ståle i ordkrig med EM-helt: Jeg tager ikke imod kritik

Ståle Solbakken fik kritik af Canal 9-eksperten Flemming Povlsen for FC Københavns overraskende 4-2-nederlag til Hobro. Men den ville Ståle ikke være med på

Ståle Solbakken og Flemming Povlsen røg i ordkrig i Canal 9's studie efter FCK's 4-2-nederlag til Hobro søndag. (Foto: Jens Dresling)
Ståle Solbakken og Flemming Povlsen røg i ordkrig i Canal 9's studie efter FCK's 4-2-nederlag til Hobro søndag. (Foto: Jens Dresling)

Allerede nedrykkede Hobro slagtede noget overraskende mestrene FC København med hele 4-2 søndag eftermiddag.

Københavnerne lignede et hold, der var gået på sommerferie og havde taget motivationen med sig i rejsekufferten. Og det bemærkede Canal 9-eksperten og EM-helten Flemming Povlsen. I studiet efter opgøret diskuterede han og Ståle Solbakken livligt, om løverne kunne være deres indsats bekendt. Selvfølgelig – fristes man til at sige – var de ikke enige. 

- I dag slækker vi lidt på det og bliver straffet prompte, og det har jeg det egentlig fint med. Det kan være svært at motivere sig. Men det er bare de sidste to-tre procent, som der skal til nogle gange, sagde Ståle blandt andet og undskyldte for, at der var flere nye med, som ikke har spillet sammen med de etablerede.

Lars Søndergaard ænsede ikke Lukas Spalvis et blik, da han blev udvist (Foto: Nicolai Tobias/Polfoto) AaB AaB-træner advarer skalle-nikkende topscorer

Derefter kom Povlsen på banen med pegepinden og de belærende gloser. For han mente bestemt ikke, at FCK’ernes indsats kunne forsvares.

- FCK var alt, alt for passive. Bare se på måden, målene bliver scoret. De bakker ind i feltet og kommer ikke op til de dueller, der skal til. Jeg kender faktisk Ståle som en medlevende og opfarende træner, der siger: ’Nu skal i altså vise mig, hvad I kan’. Jeg synes egentlig også, at du (Ståle Solbakken, red.) var lidt passiv, sådan som kampen skred frem, og du blev siddende på bænken. Jeg tænkte, at det ligesom også var en accept af tingenes tilstand. For et hold plejer altid at lytte til dig, når du står derude.

- I forventede vel også at skabe chancer herovre… Det er mester mod nedrykker, sagde Povlsen, hvorefter han blev afbrudt af Ståle Solbakken midt i en ny sætning:

- Jeg vil ikke stå her og tage imod kritik, jeg vil ikke stå her og tage imod kritik, vrissede nordmanden og fortsatte sig forsvar:

- De her spillere har været igennem en kæmpe tur, et kæmpe pres over lang tid. Ja, vi lukker lidt luft ud af ballonen i dag. Men det lever vi fint med, og så er vi tilbage på torsdag, lød det.

Men Povlsen lod ikke Ståle slippe så let. Den tidligere EM-helt mener, at der er en bundlinje og et mesterskab, der forpligter. Selv når titlen er sikret.

- Jeg er ikke træner, men jeg kan faktisk ikke være enig med dig (Ståle Solbakken, red.) og sige, at det er okay at komme herover og tabe 4-2... Det synes jeg er et chok, sagde Povlsen.

AaB Superliga-topscorer går bersærk: Kvælertag og skalle

Dén havde nordmanden lige en afsluttende kommentar til: 

- Men er det ikke også det, der er charmen ved fodbold?, spørger Ståle retorisk, med henvisning til, at de ikke nødvendigvis bør være enige.

Ståle mener, det er ganske naturligt, at spillerne slækker lidt på koncentrationen og mangler lidt motivation med tanke på en lang sæson. En sæson, der for flere af hans spilleres vedkommende fortsætter med en EM-slutrunde om en halv måneds tid.

FC København har tre spillere, der skal til EM i Frankrig til sommer. Det drejer sig om Robin Olsen, Erik Johannsson og Ludwig Augustinsson. 

Se målene fra Hobros nedsabling af FCK:

60 kommentarer
Vis kommentarer