Annonce:
Annonce:

Ståle i voldsomt angreb på FCK-ledelsen

Ståle Solbakken langer hårdt ud efter ledelsen i det netop offentliggjorte interview på TV3+

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Ståle Solbakken langer kraftigt ud efter ledelsen i FC København, der fyrede ham for seks uger siden. Det sker i et interview med TV3 Sport netop nu.

- De har ikke det hjerte eller den hjerne, der skal til for at trække de store strategiske linjer, siger han blandt andet om bestyrelse og ejere. Ejerne har et kæmpe hjerte for Lalandia, men FCK er ikke en karrusel eller et badeland. 

Og om bestyrelsesformand Bo Rygaard, lyder det på et tidspunkt:

- Jeg har sjældent mødt en mand i sådan stilling, som har så lidt forståelse af spillet.

Først forklarer han dog, hvorfor han overhovedet har valgt at tage plads i tv-studiet.

Annonce:

- Jeg havde ikke tænkt, at jeg skulle sidde her, men det, der er sket efter fyringen, hvor vi havde en aftale om ikke at tale om det bagefter – den er blevet brudt af den anden side, siger Ståle Solbakken, som har – siger han – behov for at fortælle sin version ’ikke bare på egne vegne – men også alle de dejlige medarbejder på nummer 10’, klubbens træningsanlæg.

- Det er også vigtigt, at sandheden komme frem. Fremstillingen har ikke været korrekt. Jeg får mange henvendelser. Det er trættende, så det er nok meget godt, at jeg nu fortæller min usminkede version.

Han fortæller, at der var aftalt en respektfuld tone parterne i mellem efter fyringen, og at han først så pressemødet nogle dage efter.

- Jeg tænkte, at det måtte skyldes den manglende rutine hos dem, forklarer han.

Men så kom ansættelsen af Jess Thorup, og i den sammenhæng følte nordmanden, at der mellem linjerne ’eller måske tydeligere end det’ blev givet et andet billede.

- Det var jeg lidt ked af, for jeg er FCK-fan. Min familie er die hard FCK-fans, siger han, mens stemmen for alvor knækker.

- Vi har levet et liv i Parken, og jeg har mere eller mindre boet i Nummer ti. Derfor føler jeg, at jeg har behov for at sidde her. Jeg har en familie derhjemme og en på FCK.

Annonce:

Her vender vreden så tilbage.

- Jeg er fuld af fejl, men altid ærlig, siger Ståle Solbakken til værterne Camilla Martin og Jesper Grønkjær.

- Der er blevet talt meget om FCK-DNA, men ingen af dem har anelse om, hvad det er, hedder det om ledelsen.

- Jeg har været en stærk bidragyder til at bygge en klub op, og så skal den rives ned ved at komme med tomme management-ord uden indhold, hvor man undlader at fortælle hele sandheden.

- De pisser lidt på alt det, jeg har gjort. De har i tiden efter min afsked talt mig ned og hele organisationen. Alle de ansatte derude, som har været med til at bygge en international klub, og ikke mindst Johan Lange, som i dag er i Premier League.

Han fortæller, at han blev fyret pr telefon af formand Bo Rygaard, som førte det meste af ordet. Derfor vil Solbakken ikke kommentere indholdet.

- Men jeg synes, at jeg efter 12 år og otte måneder har en berettigelse til, at det bliver sagt face to face.

Annonce:

Han er ikke enig i ledelsens udmelding om et fantastisk samarbejde mellem parterne, siger han.

- Jeg kan ikke være mere uenig, siger han og remser tre møder op fra kalenderen, som han har haft med den øverste ledelse i år.

Han vedstår, at bestyrelse og ejere har mødt ham positivt og med forståelse, når han har haft ønsker om spillerkøb.

-Men i al respekt for bestyrelse og ejere, så har de ikke hjerte eller hjerne, der skal til for at trække de store strategiske linjer.

Afsløring: Sådan blev Ståle fyret

Ståle Solbakken blev fyret 10. oktober, og Ekstra Bladet kunne kort efter fortælle, at den fyring var bragt til ham over telefonen.

Hele FCK's svar

FCK har efter interviewet søndag aften sendt følgende meddelelse ud med bestyrelsesformand Bo Rygaard som afsender.

- Som alle ved offentliggjorde vi for godt en måned siden, at vi efter lange og nøje overvejelser havde besluttet at tage afsked med Ståle som følge af dårlige resultater i 2020 i både Superligaen, pokalturneringen samt ikke mindst i kvalifikationen til Europa League. Her kom vi desværre ikke videre til gruppespillet, som er en meget afgørende forudsætning for driften af en klub af FCKs størrelse.
 
- Som vi fortalte, var det en meget vanskelig beslutning, og helt sikkert den vanskeligste i min tid i klubben. Ståle har haft en meget stor indflydelse på udviklingen af klubben og på de flotte resultater, FCK har opnået gennem en lang periode. Det har vi hele tiden anerkendt. Det gør vi stadig.
 
- Men ingen er som bekendt over FCK som klub. F.C. København er skabt af en stor kreds af mennesker, der har FCK i hjertet. Som bestyrelse er man dog nogle gange nødt til at træffe beslutninger med hovedet fremfor med hjertet for at gøre det rigtige for klubben. Ansvaret for resultaterne var, efter hans eget ønske, hos Ståle som manager med opgaven som både sportslig leder og cheftræner. Bestyrelsen har i et og alt efterkommet hans ønsker om spillerindkøb og andre dispositioner. Derfor var der kun et sted at placere ansvaret for de svigtende resultater.
 
- Vi har fået både ros og ris for beslutningen. Nogle har ment, at vi ventede for længe, andre at vi skulle have ventet længere. Vi står fortsat på mål for, at beslutningen var den rigtige.
 
- Nu har vi fået Jess Thorup ombord som ny cheftræner, og han og hans team er i gang med at arbejde videre med klubben, både på og udenfor banen, så FCK kommer tilbage til det niveau, vi skal være på. Vi koncentrerer os nu om at give Jess, staben og spillerne opbakning til den opgave.
 
- Af respekt for det - og til trods for, at der er flere udsagn i interviewet, som vi hverken kan genkende eller er enige i - så ønsker vi ikke at kommentere yderligere.
 
- Ståle er en markant og betydningsfuld person i FCKs historie. Vi ønsker ham alt det bedste i hans videre færd.

Her er de største nyheder i 'Football Manager 2021'

Den magiske FCK-trøje kan sælges for 15.000 kr.

Bossen sprænger Eriksen-bombe

Sommerhus-salg kan redde Parken-økonomi

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: