Ståle langer ud efter FCK's dyreste: - Det irriterer mig

Ståle Solbakken er frustreret over at mangle en skadet Andreas Bjelland og stikker lidt spydigt til forsvarsspilleren

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Andreas Bjelland er styrmanden i FC Københavns forsvar. Når han altså er fit for fight. Det har midterforsvareren ikke rigtigt været i denne sæson, hvor han i flere tempi har været ude med forskellige skader.

Lige nu er den 31-årige spiller på vej tilbage - men måske ikke helt hurtigt nok for FCK-manager Ståle Solbakken.

I hvert fald kommer nordmanden med et par spydige stikpiller til Bjelland, der med en løn på 36 millioner kroner over fire sæsoner er FC Københavns dyreste spiller:

- Hvis jeg skyder Bjelland, har jeg penge til at købe en ny midterstopper for. Men hvis ikke, må vi satse på, at Andreas kommer på banen igen, så vi har tre midterstoppere, siger Ståle Solbakken til Canal 9.

Den bemærkning tager Bjelland selv med et smil. For han mener, at han i sidste sæson var med til at gøre slovakiske Denis Vavro så god, at han kunne blive solgt til Lazio for ca. 80 millioner kroner.

- Det er sådan noget, jeg griner lidt af. Så kan jeg sige til ham, at jeg fik solgt Vavro for ham. For året inden havde han spillet som en pose nødder, har jeg fået at vide, og sidste år gjorde han det okay, og de fik lidt penge i kassen. Så jeg ved ikke, hvem der skylder hvem hvad.

- Jeg tager det med et smil, og jeg håber stadig, at han kan vil bruge mig, og at jeg kan bidrage til holdet, siger Andreas Bjelland.

Andreas Bjelland har i denne sæson blot spillet syv kampe fra start hele kampe og er blevet skiftet ind i tre. Foto: Lars Poulsen
Andreas Bjelland har i denne sæson blot spillet syv kampe fra start hele kampe og er blevet skiftet ind i tre. Foto: Lars Poulsen

Bjelland har en aftale med FCK om, at han ved siden af klubbens behandler-team er tilknyttet Protreatment i Dragør. De har behandlet ham, mens han var i Twente og i Brentford - men selv om Solbakken selv har godkendt det, ser han det alligevel som problematisk, når nu Bjelland ikke bliver klar.

- Ja, i udgangspunktet er det selvfølgelig. Vi har jo ansat en hel afdeling med specialister, så i udgangspunktet synes jeg som manager, at det er totalt unødvendigt, siger Solbakken, der er frustreret over ikke at råde over sin bedste midtstopper.

- Det irriterer mig. 31 år og midterstopper. Det skulle være hans bedste alder.

- I denne sæson er han jo nærmere på KB's oldboys-hold, end han er på os, så vi må håbe, at han kommer nærmere sidste sæsons niveau.

Andreas Bjelland selv nærmer sig spilletid. De seneste to ligakampe har han været på bænken, og det er håbet, at han kan nå at spille en rolle i årets fem sidste kampe.

- Overordnet har det været frustrerende, for jeg har hele tiden søgt efter en løsning. Mangler jeg en eller anden smart vitamin eller et eller andet.

- Men nogle gange er det den lange, seje vej. Og det har det lidt været for mig med små setbacks her og der. Det har været et øv-efterår rent spillemæssigt, siger han om det.

Næste opgave for FC København er torsdagens Europa League-kamp mod Lugano. En kamp mod Gruppe B's bundhold, der, hvis den resulterer i en sejr, kan sende FCK videre i turneringen. Det kræver i så fald, at Dynamo Kiev samtidig vinder over Malmö FF.

Udsat for massiv kritik: Nu reagerer FCK

Misser storkampe: Tiden løber ud for Bendtner

Zidane før kæmpebrag: - Jeg er forelsket i ham

Tidligere FCK'er fik mordtrusler efter leopardjagt

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+