Ståle melder stjerne ude til derby: - Vi har været ekstremt uheldige

Ståle Solbakken må se bort fra Federico Santander i søndagens derby mod Brøndby. Sydamerikaneren er ikke kommet sig over sin skade, og den norske manager ærgrer sig over en sæson i skadernes tegn

FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): FC København må undvære sin angrebsstjerne Federico Santander i søndagens derby mod Brøndby.

Den farlige sydamerikaner blev skadet i de sidste minutter i sidste rundes kamp i Horsens, og den dobbelte målskytte fra det opgør når ikke at blive klar til braget i Parken.

Santander har ikke kunnet træne hele ugen og var heller ikke på træningsbanen, da FCK fredag forberedte sig til derbyet.

Normalt er tvivlsomme spillere på skånekost og får individuel træning, men så langt er Santander slet ikke endnu.

- Han bliver ikke klar. Det er ikke i nærheden af, at han kan spille, siger Ståle Solbakken, der dermed har fået flået en af sine vigtigste spillere ud af holdet.

Må leve med det
Federico Santander har været i fin form i foråret og er manden med det vigtige mål for københavnerne.

11 gange har han scoret i denne sæson, og kun 4-1-scoringen mod Horsens tidligere på året kan siges at have været nærmest ligegyldig.

- Det er først i de sidste 3-4 uger, at Federico var kommet i den fysiske form, han skal have.

- Det er ærgerligt, men vi har levet med mange skader hele sæsonen, så vi må også leve med det i de sidste kampe, siger Ståle Solbakken, der peger på skaderne som en væsentlig del af forklaringen på, at mestrene har haft en sæson langt under niveau:

- Skadesfrekvensen er måske den største forskel på FCK og Brøndby i denne sæson. Vi har været ekstremt uheldige.

Ståle Solbakken må se bort fra formstærke Santander mod Brøndby. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Ståle Solbakken må se bort fra formstærke Santander mod Brøndby. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Ståle Solbakken kan dog glæde sig over, at cypriotiske Pieros Sotiriou er kommet sig over sin skade. Han trænede fuldt med fredag og ligner en starter mod Brøndby.

Spørgsmålet er så, hvem der skal være hans makker. Både Jonas Wind og Viktor Fischer blev testet helt i front under træningen.

Solbakken vil dog meget gerne holde fast i Fischer på venstrekanten, hvorfra han har været storspillende i foråret.

Nordmanden afprøvede flere forskellige konstellationer under træningen, og noget tyder på, at Nicolaj Thomsen bliver hans lille kanin i startopstillingen.

Tre tætte kampe
I Horsens fik han sin første Superligakamp fra start i 2018 og gjorde det fornuftigt med blandt andet en målgivende aflevering. Det ligner genvalg til nordjyden på den ene kant.

FC København har tabt samtlige fire indbyrdes opgør til Brøndby i denne sæson og tørster efter revanche.

- Kampen betyder meget for os, og vi skal forsøge at tvinge marginalerne over på vores side. Det bliver helt sikkert en lige kamp.

- Ser man bort fra den første kamp i Brøndby, hvor de var klart bedst, har vi spillet tre meget jævnbyrdige kampe. Men de har været gode og haft matchvindere i begge ender, siger Ståle Solbakken, hvis mandskab tabte 1-2 i mesterskabsspillet første opgør mellem ærkerivalerne.

Federico Santanders Superliga-mål i 17/18

FCK-AaB 1-1 (scorer til 1-0)

FCK-AC Horsens 1-1 (udligner til 1-1)

AaB-FCK 1-1 (udligner til 1-1)

AGF-FCK 0-1 (scorer til 1-0)

FCK-Helsingør 4-3 (scorer til 4-3)

Silkeborg-FCK 1-3 (scorer til 2-1)

FCK-FC Nordsjælland 2-1 (scorer til 2-1)

FC Midtjylland-FCK 3-2 (scorer til 1-0)

FCK-AC Horsens 4-1 (scorer til 4-1)

AC Horsens-FCK 2-3 (scorer til 1-1 og 2-1)

I alt 11 mål i 20 kampe. Han har scoret i halvdelen af kampene.

Kun 4-1-målet mod Horsens kan siges at være betydningsløst. Og kun målet ude mod FC Midtjylland har ikke været med til at sikre FC København point.

FC Nordsjælland Tidligere landsholdsspiller på vej mod opsigtsvækkende skifte

- Jeg er købt ind til at være øverst og gøre en forskel. Det, tror jeg, at mine medspillere ved, og jeg forsøger at få det til at skinne igennem, siger Viktor Fischer, der onsdag blev matchvinder mod AaB. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Konge af København: 'Jeg ser jo også mig selv øverst i hierarkiet'

Mens FCK er ved at finde melodien på banen, sidder William Kvist fast udenfor. Han må nøjes med spilletid sidst i kampene. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Hele historien om Kvists store nedtur: Fra kaptajn til bænkevarmer

Der er næsten garanti for ballade, når FC København og Brøndby IF tørner sammen. Ekstra Bladet undersøger, hvor dybt hadet stikker. Foto: Anthon Unger Sport og Spil Brøndby og FCK-fan mødes: Derfor hader vi hinanden

190 kommentarer
Vis kommentarer