Ståle: Nu er vi under megapres

FCK-bossen lever fint uden bronze, hvis holdet klarer sig ud i Europa, men han føler presset før det sidste afgøres på fredag

FARUM (Ekstra Bladet): Ærgerrige Ståle Solbakken samler selvsagt ikke på fjerdepladser, men FCK-træneren kan trods alt leve uden bronze, hvis det lykkes hans hold at indløse europæisk billet på fredag i Parken mod enten AGF eller SønderjyskE.

Til gengæld bliver den kamp en gyser i forhold til fremtiden.

- Fjerdepladsen må vi leve med. Europa er det vigtigste for os. Selvfølgelig vil vi hellere have bronze, men det vigtige for os er at spille i Europa.

- Der er mega-pres på os nu. Det vil være et mega-slag, hvis vi ikke klarer det, fastslog han uden tøven.

Omvendt vil en sejr være et springbræt til en stor sæson, føler han.

- Jeg er optimistisk i forhold til fremtiden. Men vi skal jo score mål. Vi dominerer, og det er ikke tilfældigt, at modstandernes målmand er deres bedste hver gang. Vi skaber mere end chancer nok til at vinde, sagde han efter den dyre nullert i Farum.

- Vi vil være med helt fremme og tæt på guldet næste år. Og jeg tror, vi tager det.

Han har været godt tilfreds med sit forårskuld, så der skal ikke justeres meget på truppen i sommer.

- Der skal ikke ske så meget. Det handler bare om at skrue lidt her og der. Vi har været mindst lige så gode som de andre. Kommer vi i Europa, skal det nok gå.

- Vi vil ikke få afgange, der vil svække os. Vi kommer til at hente en spiller eller to, men ellers er det disse spillere, der skal gøre det for os. Det bliver rigtigt godt, sagde han med fast stemmeføring.

Men først er der altså lige en frygtelig fredag, der skal overstås.

Ståle Solbakken. Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan FC København Ståles stikpille: 'Vi har været meget bedre'

Ståle Solbakken og FCK er under pres inden sidste runde. Københavnerne skal slå FC Nordsjælland i Farum for at sikre bronzen og Europa League. Foto: Lars Poulsen FC København Ståle revser 'langsom' dommer: - Han må træne lidt mere i ferien

70 kommentarer
Vis kommentarer