Ståle nyder FCK-livet, men har et stort problem

- Målet er at få mere kvalitetstid med familien, siger Ståle Solbakken, der har familien boende hjemme i Norge

Det kan være svært at få tingene til at gå op i en højere enhed, når man er træner i København og familien bor i Hamar i Norge.

Onsdag fløj Ståle Solbakken hjem til Norge for at nyde fridagen torsdag. Fredag er han igen tilbage på Frederiksberg.

Men det er ikke en holdbar løsning på længere sigt.

- Det har fungeret, men målet er, at vi i familien skal have mere kvalitetstid sammen. Vi skal have fundet en løsning, siger Ståle Solbakken, der har kone og tre børn.

- Er den løsning, at familien flytter til København?

- Det er en mulighed, siger han.

Det ligger i kortene, at familien skal samles til sommer. Ståle Solbakken, hustruen Anniken og de to yngste børn.

- Det vigtigste er, at jeg har sulten til at være i det her job. Jeg er glad og meget tilfreds med at være i FC København. De første 18 måneder var hårde. Her arbejdede jeg døgnet rundt og boede nærmest i klubhuset. Nu er der styr på tingene. Fundamentet er i orden, forklarer Ståle Solbakken.

Ingen forhandlinger
Han er ikke i dialog med FCK om fremtiden. Der er også god tid. Kontrakten udløber først om 21 måneder – 30. juni 2018. Og hovedpersonen har ikke travlt med at tænke på fremtiden efter den dato.

Kilder i FCK-miljøet taler om en træner, der er enormt opsat på at bevise sit værd på den helt store internationale fodboldscene inden for overskuelig fremtid. Ikke mindst fordi opholdene i både FC Köln og Wolverhampton gav ridser i lakken.

Men det ligger samtidig fast, at Ståle Solbakken ikke skal nogen som helst steder, så længe FC København er med i Champions League eller måske Europa League til foråret.

- Lige nu tænker jeg ikke så meget på min fremtid. Jeg har det godt i FC København. Jeg tænker mest over min familiemæssige situation, påpeger han.

Uanset hvordan kortene bliver blandet, står Ståle Solbakken med alle trumferne. Det gælder således, hvis han skal forlænge kontrakten med FC København.

Han har på ny skabt et holdbart fundament i FC København og bragt klubben tilbage på den store scene. Man kan sige, at nordmanden efterhånden er i en situation, hvor han selv kan bestemme lønnen, hvis han skal fortsætte i FCK udover den nuværende kontrakt.

Spot dig selv: Var du til Champions League-brag i Parken?

TV: Thomas Delaney fortæller her, at Ståle Solbakken svinede ham til for at sparke udefra, men det gik jo meget godt mod Brugge:

Ståle er FCKs transfergud

Hylder Ståle, men er han snart tabt for FCK?

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.