Ståle om det danske valg: Forfærdeligt!

FCK-manager er ked af, at Dansk Folkeparti nu kan kalde sig for Danmarks næststørste parti. - Det, de står for, strider mod alle mine grundprincipper, siger den politisk engagerede nordmand

- Jeg var på en lille ferietur, da valgresultat kom - og jeg synes ikke, at det var sjovt. Jeg synes ikke, at katastrofe er et dækkende ord denne gang. Det er forfærdeligt, siger Ståle Solbakken (Foto: Jens Dresling)
- Jeg var på en lille ferietur, da valgresultat kom - og jeg synes ikke, at det var sjovt. Jeg synes ikke, at katastrofe er et dækkende ord denne gang. Det er forfærdeligt, siger Ståle Solbakken (Foto: Jens Dresling)

Der er mange danskere, der har svært ved at forstå Ståle Solbakken.

Men den norske FC København-manager har også svært ved at forstå mange danskere. I hvert fald den femtedel der valgte at sætte deres kryds ud for Dansk Folkeparti ved folketingsvalget 18. juni.

- Jeg var på en lille ferietur, da valgresultat kom - og jeg synes ikke, at det var sjovt. Jeg synes ikke, at katastrofe er et dækkende ord denne gang. Det er forfærdeligt, siger 47-årige Ståle Solbakken til Ekstra Bladet.

Han har altid været politisk interesseret og aldrig skjult sine politiske synspunkter. Det er ikke fodboldtræneren Ståle Solbakken, der taler. Det er personen Ståle Solbakken.

Den person, der tidligere har ladet det norske socialdemokrati, Arbeiterpartiet, bruge hans navn i deres kampagner. Den person, der i en kronik har advaret mod Fremskrittspartiet i Norge og sagt helt ’far out’ om Dansk Folkeparti.

Ståle Solbakken fik sig en snak med Andreas Cornelius på første træningsdag i FCK (Foto: Linda Johansen) FC København Corner og Kvist på banen i FCK

Derfor ærgrer nordmanden sig også på Danmarks vegne over, at Dansk Folkeparti efter valget nu er det næststørste parti.

- Det er forfærdeligt, synes jeg. Det, de står for, strider mod alle mine grundprincipper. Det er vældig populistisk, og jeg tror, at det skader Danmarks ry uden for landets grænser, siger Ståle Solbakken, der ville ønske, at både Danmark og Norge havde et andet syn på integration:

- Når jeg ser på den mangfoldighed, vi har i vores trup. Når jeg ser, hvordan det kan fungere på og særligt uden for banen. Jeg synes, at det handler om, at man skal være åben, og diskussionen skal gå på, hvordan vi tilrettelægger det, så der er plads til alle.

- Nu så jeg en dansk nyhedsudsendelse i går (onsdag, red.). Det første, man så, var de politiske sonderinger om, hvad der skal ske. Punkt to var om en flygtningebåd fra Syrien, der var gået ned, og hvor nogle havde mistet livet. Børn.

- Andre klarede den lige akkurat, men det er splittede familier, desperation. Og så skal vi, som har alt, ikke ha’ plads til dem... Jeg synes, at det er et meget rammende billede på den situation, vi er i.

- Jeg tror, at alle i hele verden havde gjort det samme i den situation. Ingen af dem skulle angribere og risikere at få en kontra imod sig og tabe, siger FCK-manager Ståle Solbakken U21EM Ståle frikender Sverige og Portugal: Alle havde gjort sådan

Ståle Solbakken har i lidt mindre grad set samme tendens i Norge, som han har oplevet i sin tid i Danmark.

Og han tror, at frygt er årsagen til, at Dansk Folkeparti i Danmark og Fremskridtspartiet i Norge har oplevet medvind i befolkningen.

- Jeg synes, at de allerfleste partier i Norge - også det parti jeg selv stemmer på - er for restriktive. Men jeg tror ikke, at du kan vinde en valgkamp i dagens politiske landskab uden at signalere, at du har en vis portion restriktivitet, siger Ståle Solbakken, der torsdag havde første arbejdsdag i FCK efter ferien.

Han skal integrere fire nye spillere i sin trup. Nordjyden Kasper Kusk, vestjyden Peter Ankersen, slovenske Benjamin Verbic og Federico Santander fra Paraguay.

FC Københavns spillere skal enten til Wales eller Malta i 2. runde af EL-kvalifikationen. (Arkivfoto: Jens Dresling) Europa League FCK slap nådigt fra EL-lodtrækning

De tre førstnævnte var med ved sølvvindernes første træning, mens integrationsarbejdet med den sydamerikanske angriber Santander først begynder, når han støder til truppen i slutningen af juli eller i begyndelsen af august.

__________________________________________________________________________

Husk, at Ekstra Bladet Sport er kommet på Snapchat. Add os med navnet 'ebsport'. Vi snappes ved!

236 kommentarer
Vis kommentarer