Ståle om FCK: Kulturen er ikke på plads

Ståle Solbakken er ikke sikker på, at alle FCK-spillere i sidste sæson forstod, hvilke værdier man arbejder efter i klubben

Ståle Solbakken er optimistisk omkring sit FCK-mandskab, men erkender, at der er meget langt op til FC Midtjylland på Superligaens førsteplads. (Video: Tariq Mikkel Khan)

VALE DO LOBO (Ekstra Bladet): Forholdene er noget nær optimale. Træningsbanen fremstår i fornem stand, græsset er grønt, og solen gør sit til, at det ikke skal føles som en af de første måneder på året.

Kun et par enkelte vindstød forstyrrer indimellem idyllen på Algarve-kysten i Portugal, hvor FC København finpudser formen forud for anden halvdel af sæsonen.

Der er god tænding på under træningsøvelserne. Optimisme såvel som overskud. Og det skyldes meget mere end de lune temperaturer.

En flot afslutning på 2014, hvor der blev sat punktum med en sejr over guld-konkurrenterne fra FC Midtjylland, har givet FC København fornyet håb om, at det danske mesterskab kan tilbageerobres. Det til trods for, at Ståle Solbakkens mandskab tager hul på foråret med otte point op til førstepladsen.

Missionen er vanskelig
- Vi har et ungt og lidt anderledes hold, som vi startede med at bygge op i sommer efter en enorm udskiftning. Vi skulle meget gerne have haft et par point mere, mens FC Midtjylland skulle have haft et par point færre, for så havde det været endnu bedre, siger Ståle Solbakken til Ekstra Bladet.

- Men vi er fortrøstningsfulde, og der er en fantastisk optimisme i truppen. Det er et hold, som arbejder rigtig godt sammen, og det er det vigtigste lige nu. Så må vi se, om det rækker til guld.

Ankersen: FCK ville ikke have mig nok

FCK-manageren lægger ikke skjul på, at missionen er vanskelig. En fattig pointhøst i starten af sæsonen efterlod FC København langt nede i tabellen, og siden har Superligaens forhåndsfavoritter brugt størstedelen af efteråret på at forsøge at tilbageerobre det tabte terræn.

Det er også udfordringen i første halvdel af 2015, og skulle guldet glippe, er Solbakken ikke bleg for at kalde det et personligt nederlag.

- Det vil det altid være, og sådan skal det føles. Vi arbejder for at vinde hver eneste kamp. Uanset om vi spiller mod Real Madrid eller Brønshøj, siger han.

Ståle klarmelder nyindkøb

Ambitionerne og ærgerrigheden fejler intet. Kærligheden til FC København har nordmanden aldrig lagt skjul på. Tidligere trak han læsset som anfører for holdet, siden tog han over som cheftræner, og senest har han trukket i trådene som manager.

- Føler du selv, at du er lykkedes med det projekt, du satte i gang i FC København, efter du kom tilbage til klubben?

- Jeg føler, vi har fået en rimelig start. Det er ikke slut, før vi føler, at kulturen er i færd med at falde på plads.

- Vi er i gang med at få implementeret den vilje til at præstere på træningsbanen, vi gerne vil have hver dag, og få en forståelse af, hvad det drejer sig om. Det er jeg ikke sikker på, at alle forstod sidste år, siger Solbakken.

Ståle trods nederlag: Meget tilfreds

Sikkert er det, at der i anden halvdel af sæsonen ikke er plads til mange misforståelser på banen fra FC Københavns side, hvis drømmene om guld skal holdes intakt. Selv vil Solbakken dog ikke nødvendigvis betegne det som en fiasko, hvis hans mandskab ikke ender øverst.

- Det kommer an på, hvordan vi præsterer i foråret. Vi lavede mange forandringer i sommer og fik en flot afslutning på efteråret med syv sejre og tre uafgjorte opgør ud af de sidste ti kampe, og det skal vi forsøge at bygge videre på.

- Men nogle gange må man så erkende det, hvis et andet hold viser sig at være bedre.

FC Københavns nye kuld

Ludwig Augustinsson (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Ludwig Augustinsson (Foto: Tariq Mikkel Khan)
 

Ludwig Augustinsson, 20 år, venstreback (hentet i IFK Göteborg)
Den talentfulde svensker har optrådt adskillige gange på de svenske ungdomslandshold og var på ønskelisten i flere udenlandske klubber fra større ligaer end den danske. Backen valgte dog at tage til FC København, hvor han har indgået en kontrakt gældende for fire og et halvt år. Her skal han forsøge at følge i fodsporene på de to succesfulde landsmænd Pierre Bengtsson og Oscar Wendt, der begge opnåede stor succes på venstreback-positionen i klubben.

Ståle om Augustinsson:
- Ludwig Augustinsson ser ud til at have det høje niveau, som vi håbede på. Han er faldet uproblematisk ind i vores spillestil, så det er vi rigtig glade for.

Kevin Foley (Foto: Topfoto)
Kevin Foley (Foto: Topfoto)
 

Kevin Foley, 30 år, højreback (hentet i Wolverhampton)
Ireren har tilbragt hele sin karriere i England, hvor han først slog sit navn fast i Luton for senere at skifte til Wolverhampton. Her spillede han flere sæsoner i Premier League, inden han af rykkede ned i The Championship og siden blev udlejet til Blackpool. Nåede at arbejde sammen med Ståle Solbakken, mens nordmanden var manager i Wolverhampton. Står noteret for otte landskampe.

Ståle om Foley:
- I Kevin Foley har vi fået en højreback, som vi er meget trygge ved. Og det er vigtigt for os, fordi Christoffer Remmer fortsat døjer med sin skade.

Björn Sigurdarson (Foto: Gorm Olesen)
Björn Sigurdarson (Foto: Gorm Olesen)
 

Björn Sigurdarson, 23 år, angriber (lejet i Wolverhampton)
FC Københavns nye lejesvend slog for alvor sit navn fast i den norske Tippeliga, hvor han i 2012 nåede at være midlertidig liga-topscorer for Lillestrøm, inden der kom bud fra Wolverhampton. De fornemme takter fortsatte dog ikke i England, hvor angriberen havde svært ved at finde vej til nettet, og i 2014 vendte han tilbage til Norge på en lejekontrakt hos Molde. Her fik Islændingen oprejsning, da han var med til at vinde mesterskabet og pokaltitlen.

Ståle om Sigurdarson:
-
Med Björn Sigurdarson har vi sikret os en angriber, som besidder nogle evner, som vores andre folk oppe foran ikke har. På den måde kan han komplementere der.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.