Ståle om FCK's forsvarsproblemer: Det er mit ansvar

- Denis Vavro og Michael Lüftner har fået for stort ansvar alt for tidligt i deres FCK-karriere, erkender Ståle Solbakken, der før søndagens udekamp mod FC Midtjylland er 13 point fra målsætningen - bronzemedaljerne

Ståle Solbakken stod sammenbidt med korslagte arme og stirrede lige ud i luften.

FCK-træneren var klædt i sort fra top til tå dagen derpå efter 1-4 blamagen mod Atlético Madrid. Det var måske ikke så overraskende, at FC København tabte til den spanske storklub, der hører til blandt Europas ti bedste mandskaber.

Det var langt mere måden det skete på og de manglende evner til at forsvare sig kompakt, der må bekymre FCK-træneren forud for de resterende 16 kampe i Superligaen, hvor FCK har udsigt til den dårligste slutplacering i hvert fald siden 2007/08-sæsonen, hvis det ender med bronze som dengang for ti år siden. Ender klubben uden for medaljerækken skal man tilbage til 1999-2000 sæsonen, hvor de senest var så sløjt. Dengang sluttede FCK som nummer otte i Superligaen.

Returkampen mod Atlético på torsdag skal nu blot overstås. Forinden skal der fokus på Superligaens tophold, FC Midtjylland, som FC København møder i eftermiddag.

Ståle Solbakken så lidt bekymret ud dagen efter 1-4 nederlaget til Atlético Madrid. FCK-træneren har noget at tænke over. Specielt i forhold til sit midterforsvar. Søndag spiller FCK mod guldfavorittterne fra FC Midtjylland. Foto: Lars Poulsen.
Ståle Solbakken så lidt bekymret ud dagen efter 1-4 nederlaget til Atlético Madrid. FCK-træneren har noget at tænke over. Specielt i forhold til sit midterforsvar. Søndag spiller FCK mod guldfavorittterne fra FC Midtjylland. Foto: Lars Poulsen.
 

Vi købte potentiale
Ståle Solbakken er meget opmærksom på de defensive udfordringer FCK står overfor. Men han køber ikke udelukkende den med, at hele ansvaret for den ustabile defensiv udelukkende skyldes Denis Vavro og Michael Lüftners præstationer.

- Ansvaret for at forsvare sig hviler ikke kun på deres skuldre. Det er hele holdets ansvar. Men når det er sagt, så vedkender jeg, at Vavro og Lüftner formentlig har fået for stort et ansvar for tidligt. Vi har med indkøbene af dem måske købt for meget potentiale. Ansvaret for det tager jeg på mine skuldre, fastslår Ståle Solbakken.

Som situationen er i FCK-defensiven lige nu har Ståle Solbakken kun tre spillere af vælge mellem til de to pladser. Udover Vavro og Lüftner bliver Nicolai Boilesen brugt på den centrale position.

Michael Lüftner har haft en vanskelig start i FCK. Ståle Solbakken ønsker, at han i højere grad vælger de lette løsninger, når han går på banen. Foto: Jan Sommer.
Michael Lüftner har haft en vanskelig start i FCK. Ståle Solbakken ønsker, at han i højere grad vælger de lette løsninger, når han går på banen. Foto: Jan Sommer.
 

 

- Hver gang jeg udtager mit hold overvejer jeg om Boilesen skal spille centralt, erkender Ståle Solbakken, der mandag får Erik Johansson tilbage på træningsbanen efter fem måneders skadeshelvede.

Der går formentlig et par uger før Erik Johansson er parat til at træde ind på holdet efter så lang tids fravær.

- Jeg kan forstå nogen har undret sig over, vi ikke har købt en forsvarsspiller i transfervinduet. Men du kan ikke bare købe og købe. Vi havde Erik Johansson skadet og har brugt vores budget og lidt til på Viktor Fischer samt Robert Skov, forklarer Ståle Solbakken.

Sigter mod tredjepladsen
Aktuelt er FC København hele 13 point fra FC Nordsjælland på tredjepladsen. Men det er den position Ståle Solbakken har sigtekornet rettet mod, når han ser på sæsonmålet for resten af foråret.

- Det mest realistiske nu er, at vi arbejder mod tredjepladsen. Vi vidste det her kunne blive scenariet. Vi tabte pokalkampen mod Brøndby. Det var ærgerligt. Til gengæld kommer det ikke som et chok, at vi ryger ud til Atlético Madrid. Nu må vi fokusere på at få det optimale ud af resten af sæsonen, påpeger FCK-træneren, der mener FC Midtjylland og Brøndby kvalitetsmæssigt ligger meget tæt før forårets afgørende kampe.

Erik Johansson begynder træningen med holdkammeraterne på mandag efter fem måneders skadefravær. Foto: Lars Poulsen. FC København Midt i en svær tid: Nu er der gode nyheder til Ståle

Ståle Solbakken var langt fra tilfreds med sine spilleres præstation mod Atlético Madrid. Foto: Lars Poulsen/ritzau Scanpix Europa League Ståle rystet over utilgivelige fejl: 'Vi står og snorksover'

Det er nogle dyre drenge, som møder FCK. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Se prisen på Madrid-stjernerne: Så meget halser FCK efter

81 kommentarer
Vis kommentarer