Annonce:
Annonce:

Ståle om sit stjerneskud: 'Han skal ikke til lorteklub'

- Robert skal spille og udvikle sig her, han skal have is i maven og ikke skifte til en lorteklub, siger Ståle Solbakken om sin nye guldfugl

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Lars Højer Nielsen havde en sparketeknik som få. Han kunne sparke et frispark udenom eller over en mur og i mål. Derfor er han i dag en af klublegenderne i FC København.

Samme status kan Robert Skov få, hvis han fortsætter de takter, han har vist i efteråret.

For efter en vanskelig start oven på skiftet fra Silkeborg til FCK ved årsskiftet, er udviklingen nærmest eksploderet for kantspilleren i løbet af sæsonens 14 kampe.

Robert Skov kan i sandhed også sparke til en bold. Uanset om det er en dødbold eller den er i bevægelse. Det gav han lysende eksempler på, da FCK besejrede AGF 4-2 efter et opgør, hvor Robert Skov scorede to spektakulære mål.

Men lige så stor en stjerne han er på vej til at blive på banen, lige så meget er han upåvirket af virakken omkring ham.

Robert Skov har udviklet sig eksplosivt i denne sæson. Han scorede to mål mod AGF og står nu noteret for hele ni sæsontræffere. Foto: Lars Poulsen.
Robert Skov har udviklet sig eksplosivt i denne sæson. Han scorede to mål mod AGF og står nu noteret for hele ni sæsontræffere. Foto: Lars Poulsen.
 

Annonce:

Han snupper Metroen
Når Robert Skov mandag møder op på FC Københavns træningsanlæg på Jens Jessens Vej på Frederiksberg kommer han ikke - som de fleste fodboldspillere - rullende ind i en stor, smart bil.

Robert Skov har haft en bil, men efter skiftet fra Silkeborg til København har FCK’s stjerneskud valgt den fra.

Han snupper i stedet metroen fra det centrale København til arbejdspladsen på Frederiksberg.

- Jeg gider ikke sidde i trafikken her i København. Derfor tager jeg metroen. Det passer mig fint, siger Robert Skov, der i løbet af efteråret har markeret sig med ni sæsontræffere og tre assist.

Efter en tilvænningsperiode i foråret, hvor han blot scorede ét mål, har han i sandhed fået sit gennembrud her i første del af sæsonen.

Præstationen mod AGF, hvor han scorede to fantastiske mål, sætter den eksplosive udvikling i relief. Først et sublim frisparksmål og siden en halvflugter med en utrolig timing.

Annonce:

Det venstreben, der sidder på ham er måske Superligaens bedste. Og fortsætter han med de takter, han har vist i sæsonen, er det kun et spørgsmål om tid, før Skandinaviens største klub bliver for lille for ham.

Ståle Solbakken, der her giver hånd til Robert Skov i forbindelse med en tidligere kamp i sæsonen, er sikker på Skov nok skal blive i klubben frem til næste sommer. Foto: Lars Poulsen.
Ståle Solbakken, der her giver hånd til Robert Skov i forbindelse med en tidligere kamp i sæsonen, er sikker på Skov nok skal blive i klubben frem til næste sommer. Foto: Lars Poulsen.
 

 

Bliver til næste sommer
Men uanset, hvor hurtigt det kommer til at gå, er Ståle Solbakken overbevist om, at Robert Skov ikke ryger nogen som helst steder i vinterpausen.

- Robert skal have is i maven og bygge på her, før han tager det rigtige skridt. Han skal ikke skifte til en lorteklub. For han er meget afhængig af at blive sat op. Han skal spille på et hold, der har bolden, siger Ståle Solbakken, der nærmest udsteder en garanti til FCK-fansene:

- Robert kommer helt sikkert til at spille her til næste sommer, forsikrer FCK-træneren.

En vurdering hovedpersonen slet ikke er uenig i.

- Min fremtid er i Skandinaviens største fodbold, FCK. Jeg nyder at være her og tænker på at fortsætte med at udvikle mig til at blive en bedre fodboldspiller, forklarer Robert Skov.

Annonce:

Assistent har hjulpet ham
Robert Skov træffer assisterende træner Jacob Neestrup frem som en af forklaringerne på den udvikling, han har oplevet her i sæsonen.

- Jeg har brugt utrolig meget tid på at studere mine kampe. Det handler om at komme i de rigtige situationer på banen og samtidig også se sig selv lave fejl.

- Jacob Neestrup har været en kæmpe hjælp i den sammenhæng. Han har været med til at gøre mig mere målfarlig og netop komme i de rigtige situationer på banen, forklarer han og slår fast:

- Men det handler naturligvis også om, at jeg føler mig bedre tilpas nu end i foråret. Det tager bare tid at skifte klub og finde ind i relationerne med nye holdkammerater, påpeger han.

Ståle Solbakken behøver ikke bekymre sig om, at klubbens sportspsykolog, Martin Langagergaard, kommer på overarbejde, fordi Robert Skov har så stor succes på banen.

Annonce:

- Vi har en sportspsykolog, men der er slet ikke behov for at bruge ham til at holde Robert nede på jorden. Han er helt uberørt af den succes, han har, pointerer Ståle Solbakken, der i dag godt kan grine lidt af, at den rolige jyde ikke blev benovet og straks svarede sidste efterår, da FCK kom på banen og viste interesse.

- Han var vist på vej til 2. bundesligaen og svarede første dagen efter på min sms-besked, forklarer han.

Kæmpe FCK-nedtur i Parken

FCK-vanvid - kampen vendte totalt på to minutter

Forklarer pludseligt FCK-exit: - Behøver ikke 100 millioner i banken

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: