Ståle om skadet Viktor Fischer: Han røg ud over kanten

FC København-profilen går glip af de kommende tre kampe på grund af en skade, vurderer FC København

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

FC København må undvære Viktor Fischer i de kommende tre uger.

Det skriver man fredag på sin hjemmeside.

Her forklarer FCK, at Viktor Fischer har pådraget sig en mindre skade, som holder ham ude i tre uger.

Dermed er Fischer ude af billedet til søndagens brag i Superligaen, når Brøndby tager imod FCK.

Viktor Fischer ventes heller ikke at blive klar til de efterfølgende to kampe.

Her møder FC København i Europa League Slavia Prag på udebane 8. november, mens AaB tager imod i Aalborg i Superligaen 11. november.

Viktor Fischer scorede, da FC København senest i ligaen besejrede AGF 4-2, men han var ikke i truppen, da FCK ude tabte til FC Midtjylland i pokalturneringen torsdag aften.

Til klubbens hjemmeside forsøger manager Ståle Solbakken at forklare situationen omkring udskiftningerne, som han har modtaget en del kritik for i forbindelse med nederlaget i Herning i pokalturneringen.

Fysiologiske og psykologiske udfordringer
- Grunden til, at (Robert, red.) Skov leverer så stærkt er blandt andet, at han har fået pauser undervejs. Det handler hele tiden om at finde balancen i belastningen af spillerne og samtidig skabe resultater. Vi har altid brugt pokalturneringen til at give unge chancen, skriver han. og henviser til Oscar Wendts, Thomas Delaneys og sågar William Kvists gennembrud i FCK-trøjen.

- Det er name of the game hos os, og vi er alligevel lykkedes med at nå mange finaler og semifinaler. Der skal også være en mental balance i truppen og en gulerod hist og her, for dem, der ikke spiller så meget, for alle i FCK er her for at spille kampene, skriver Solbakken.

Han understreger, at FCK deltager i tre turneringer sæson efter sæson, og at man samtidig har en del rejseaktivitet at tage højde for. Kombineret med en sen kamp torsdag og derby allerede søndag middag betyder det, at man må tage sine foranstaltninger.

- Vi er nødt til at respektere, at der er fysiologiske og psykologiske udfordringer, og dem skal vi forsøge at være på forkant med, så spillerne ikke ryger ud over kanten, som det er sket med Viktor, skriver Ståle Solbakken.

Rakte tunge mod rivalerne: Klar besked til AGF-fans

Ståle om sit stjerneskud: 'Han skal ikke til lorteklub'

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind