Ståle rådet af konen: Nej til landshold

- Fire-fem vigtige kampe om året er for lidt, siger Ståle Solbakken om, hvorfor han ikke drømmer om et landsholdsjob

Anniken og Ståle Solbakken (Foto: Lars Poulsen).
Anniken og Ståle Solbakken (Foto: Lars Poulsen).

Ståle Solbakken bandt sig lørdag morgen til yderligere to år i spidsen for FC København, hvorfor den 47-årige nordmands nye kontrakt har udløb i sommeren 2018.

Dermed kan det også fastslås, at Solbakken ikke bliver ny dansk landstræner, når Morten Olsen går fra borde til juni næste år.

Se også: Derfor forlænger FCK - nu spørger ingen til fyring

FCK-træneren fortæller, at han ikke er blevet kontaktet af DBU i den forbindelse, men at jobbet som dansk landstræner – eller for andre landshold for den sags skyld – ikke er noget, han som sådan hungrer efter.

- Jeg har ikke hørt fra DBU, men det vil overraske mig, hvis ikke jeg har været et af de navne, man har diskuteret. Jeg kender dansk fodbold godt og har vundet flere internationale kampe end nogen anden skandinavisk træner, siden Nils Arne Eggen stoppede som Rosenborg-træner.

- Men med hensyn til et landstrænerjob, så tog jeg en snak med min kone. Hun sagde, at jeg skulle kende mig selv dårligt, hvis jeg troede, at fire-fem vigtige kampe om året ville være nok, og det har hun ret i. Der bliver jeg for rastløs, fastslår Ståle Solbakken.

Se også: FCK jubler: Ståle forlænger

Inden han satte sin signatur på kontraktforlængelsen i FCK skulle han tage stilling til, at også andre klubber rundt omkring ville sikre sig den norske arbejdskraft. Det helt rigtige bud dukkede aldrig op og det skyldes i høj grad også familiære hensyn, at Ståle Solbakken så sådan på de forskellige tilbud og forespørgsler.

- Jeg havde et år tilbage i FC København og den periode havde jeg fuldført uanset hvad.

- De forespørgsler, der ellers har været, lå geografisk set så langt væk, at jeg ville være for langt væk fra familien, som jeg i øvrigt skal være adskilt fra i hvert fald et år til.

- Det ville ikke hænge sammen for familien, siger Ståle Solbakken.

23 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere