Ståle skal overgå sig selv: 'Vil være hans største præstation nogensinde'

Uros Matic bremser FC Københavns spil meget, og det vil være Ståle Solbakkens største præstation nogensinde som træner, hvis han fører FCK til Champions League, mener norsk kommentator

Sverige og Norge overgiver sig: FCK er i særklasse

FC København tabte den første playoff-kamp i Aserbajdsjan ude mod FK Qarabaq med 0-1, og med Rosenborg ude af Champions League, så følger norske medier ekstra meget med i, hvordan det går deres egen Ståle Solbakken som træner i danske FCK.

Og nordmændene er klar til at hylde Solbakken, hvis det bliver til gruppespil igen.

- Tager Ståle Solbakken FCK til Champions League med dette hold, så vil det være hans største præstation som træner, lyder det i klumme fra Morten Pedersen i norske Dagbladet.

- Første kamp var lunken, men udgangspunktet før returkampen er helt allright. Hvor FCK er nu, i opbygningsfasen efter salg i kølvandet på forrige sæsons succes, der kan selv ikke forkælede danske journalister forlange mere, lyder det videre.

doc6vvh2k2ptq0n0w3zikz.jpg 

- 'Lever vi om otte dage, så kan alt ske', skrev Ståle Solbakken i en sms i timerne før kickoff. Og FCK lever. Rigtig nok ikke som i fjor, i bedste velgående, men som et fodboldhold med relativ god struktur og et realistisk håb om endnu et gruppespil, lyder det.

Også i Norge har de opdaget, at FCK har mistet Mathias Zanka Jørgensen, Thomas Delaney og Andreas Cornelius.

- Det er synonym med en åreladning. Ingen hold i Skandinavien fylder sådanne huller i løbet af nogle måneder. For selvom økonomien er god og ejerne i selskabet, der modtager transferkronerne, smiler, hver gang Ståle Solbakken laver et godt salg, så er det ikke sådan, at gode spillere automatisk erstattes med (lige så) gode spillere, lyder det.

Det nævnes, at Solbakken er lykkedes godt med sine indkøb frem til 2017, men det påpeges, at Uros Matic ikke kan fylde Thomas Delaneys sko ud i sin første sæson.

- Hvis han i det hele taget når den tidligere FCK-strateg til shortsene uanset hvor hårdt og længe, han prøver. Men det må kunne forlanges, at han spiller bolden fremad oftere, end han gør. Foreløbig er han mest en bremse, når FCK prøver at bygge op bagfra. Det plager hele holdet, lyder vurderingen fra Norge.

Ifølge klummeskribenten kan en sejr mod FK Qarabaq onsdag redde hele FC Københavns sæson allerede. Men en sejr er ikke nem og vil ifølge den norske kommentator være hans største præstation som træner nogensinde.

I Danmark mener kommentator, at FCK vil ende som slagtekvæg i Champions League. Læs mere her.

ØH...ved Ståle ikke, hvem han skubber til her?:

Her er FCK's problemer - og der er nok at tage fat på, Ståle...

Kæmpe interview: Hvad tænker Ståle?

Farvel, kaptajn: Det betyder Delaneys afgang for FCK

Brøndby-fans raser: De fatter ikke en skid af fodboldkultur

Se 'hadegaven': Kvist tog fusen på nervøs Tøffe

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.