Ståle svarer Seier: 'Amatør'

Den tidligere FCK-træner Ståle Solbakken har sendt dette skriftlige svar til Ekstra Bladet efter aktionær Lars Seiers kritik af ham

Lars Seier sagde i sidste uge, at han mente, at der var brug for en ny cheftræner i FCK, og nu svarer Ståle Solbakken på kritikken.
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

I FORLÆNGELSE AF FCK-aktionær Lars Seier Christensens udtalelser til Ekstra Bladet i den forgangne uge har jeg følgende replik, hvorefter jeg ikke udtaler mig yderligere i sagen:

'Jeg stod i spidsen for F.C. København i over 600 kampe over to perioder, hvor klubben hentede otte danske mesterskaber og fem pokaltitler. FCK kvalificerede sig til europæiske gruppespil i 10 af 12 forsøg med mig som cheftræner, og vi nåede blandt andet en 1/8-finale i Champions League og en kvartfinale i Europa League.

I DISSE PERIODER spillede vi lige op med klubber som S.L. Benfica, Manchester City, FC Barcelona, Juventus FC, Celtic FC og Manchester United, og vi solgte spillere for næsten 750 millioner kroner i sidste periode. Det er enestående resultater i nordisk fodboldhistorie.

Ståle Solbakken kalder 1-1-kampen mod FC Barcelona i 2010 for et højdepunkt i sin epoke i hovedstadesklubben. Foto: Ernst van Norde
Ståle Solbakken kalder 1-1-kampen mod FC Barcelona i 2010 for et højdepunkt i sin epoke i hovedstadesklubben. Foto: Ernst van Norde
 

Det sagde Seier om Ståle:

- Uden at jeg af forskellige grunde, fordi det er så betændt et emne, har lyst til at gå ind i det, så synes jeg ikke, at det blev ledet særligt godt på det tidspunkt, hvor jeg kom ind (i FCK, red.). 

- Nu synes jeg, at vi har sammensat et team, som jeg er sikker på kommer til at lede det bedre. Det vil jeg egentlig godt lade ligge der. 

- Tænker du på det organisatoriske eller det sportslige, når du siger 'ledet'? 

- Jeg tænker på, at der var behov for at få en ny cheftræner ind. Og det har vi fået. 

Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan
 

- Det allervigtigste synes jeg er, at strukturelt var det forkert, at der lå så meget ansvar på én mand, uanset hvem den mand var, for du kan ikke både være den bedste til at sætte holdet og til at scoute og til at købe spillere og til at forhandle kontrakter. 

- Der var behov for at få spredt de kasketter ud på nogle flere mennesker, fortæller Seier og gør opmærksom på, at det er usædvanligt, at en træner sidder så længe i sædet, som Ståle Solbakken gjorde i FC København. 

- Det i sig selv skal man måske også tænke lidt over. Der er blevet leveret gode resultater, helt sikkert. Men vi har altså også haft det dobbelte budget af alle andre i årevis.

DET SIDSTE AF mine 12,5 år i FCK var negativt påvirket af først mange skader og siden corona, og resultaterne i Superligaen blev ikke, som hverken jeg eller klubbens mange fans forventer af klubben.

Selvfølgelig blev der begået fejl – også af mig – men jeg var aldrig i tvivl om, at vi ville rejse os igen som klub. Præcis som vi har gjort flere gange før i klubbens historie. Klubbens ejere med ringe fodboldindsigt var imidlertid ikke enige, og de valgte at fyre mig, hvilket naturligvis er deres ret.

DET ER NU snart syv måneder siden, at jeg via telefon blev afskediget, og jeg bliver trist, når jeg læser en mindretalsaktionærs og i fodboldmæssig forstand amatørs vurderinger af, hvad der er foregået i en dansk klub, som imod alle odds har holdt sig i top 50 på UEFA’s rangliste i mere end et årti – vel at mærke uden at ejere eller bestyrelse i de seneste seks-syv år har gjort sig den ulejlighed at udarbejde en strategi for klubbens udvikling. Ovenikøbet i en tid, hvor fodboldbranchen udviklede sig med rekordfart.

Ståle Solbakken nåede at stå i spidsen for FCK i mere end 600 kampe. Foto: Peter Hove Olesen
Ståle Solbakken nåede at stå i spidsen for FCK i mere end 600 kampe. Foto: Peter Hove Olesen
 

GOD KLUBLEDELSE ER hverken at møde op i omklædningsrummet efter en stor sejr eller at gøre sig klog i medierne på en branche, man ikke har detaljeret indsigt i. God topledelse er at udvikle en solid strategi for klubben og så i øvrigt bakke sine medarbejdere op, når det bliver svært.

Sådan fungerede det i min første periode som cheftræner i F.C. København, og derfor løftede vi sammen klubben til det internationale niveau, som det siden med det yderste af neglene er lykkedes at fastholde. Dette gælder også FCK-talent, scouting og sundhedsektor, som alle har top topniveau.

Et sent lavpunkt i tiden i FCK blev nederlaget til Riga i 2019, der kostede københavnerne europæisk deltagelse i den sæson. Foto: Lars Poulsen
Et sent lavpunkt i tiden i FCK blev nederlaget til Riga i 2019, der kostede københavnerne europæisk deltagelse i den sæson. Foto: Lars Poulsen
 

JEG VIL ALTID bære F.C. København i mit hjerte, og jeg håber, at klubbens ejere og bestyrelse fra nu af vil koncentrere sig om at skabe optimale rammer for trænere og spillere frem for at sparke ud efter fortiden.

Det bliver nødvendigt, hvis F.C. København skal bevare sin position som Skandinaviens største klub og fortsat gøre sig håb om at spille 1/8-finale eller kvartfinale i en af de to store europæiske klubturneringer.’

Hvorfor reagerer Ståle? Få hele det opsigtsvækkende interview med Lars Seier og se FCK-bossen vise rundt på det legendariske værelse 101 på D'Angleterre lige her (+).

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind