Ståle tager ansvaret for krisen: Det er en skidt situation

- Selvfølgelig er vi i pointmæssig krise, men vi har ikke spillet ad helvede til. Bliver vi ved med at skabe så mange chancer og spille på så højt niveau, så kan jeg ikke tro, at vi ikke får hul på bylden, siger FCK-manager Ståle Solbakken

Manager Ståle Solbakken er overbevist om, at det nok skal vende for FCK, der har fået en pointmæssig skidt start på Superligaen (Foto: Claus Bonnerup)
Manager Ståle Solbakken er overbevist om, at det nok skal vende for FCK, der har fået en pointmæssig skidt start på Superligaen (Foto: Claus Bonnerup)

Tabellen lyver som bekendt aldrig, men fortæller den altid hele sandheden?

I FC København benægter ingen, at klubben er i krise efter bare tre point i de seneste fire Superliga-kampe, men det er en pointmæssig krise ifølge manager Ståle Solbakken.

For det offensive spil har været mere end godkendt i store dele af sæsonen, der er blevet produceret mange chancer, men det altoverskyggende problem har været, at de er ikke blevet sparket ind.

Senest brændte FCK’erne i stor stil i Odense og måtte derfor tage hjem til hovedstaden med et 0-1-nederlag.

- Tingene hænger ikke altid sammen. I hvert fald ikke i fodbold. Og vi er mindst lige så trætte af det som tilhængerne, siger FC København-manager Ståle Solbakken til Ekstra Bladet.

Se også: FCK tæt på gigantsalg af Amartey: Her er Ståle's plan

Efter nederlaget på Fyn reagerede nogle FCK-tilhængere stærkt og råbte efter deres egne helte. Ingen af de utilfredse fans var dog mødt op til mandagens træning på Frederiksberg for at lufte utilfredshed eller bannere.

Kun én enkelt FCK’er fulgte træningen, og af medier var det kun Ekstra Bladet, da havde lagt vejen forbi 10’eren på Jens Jessens Vej.

Normalt kan omfanget af en krise måles på utilfredse fans og fremmødte journalister. Bedømt på de parametre er der fortsat et stykke vej til, at krise skal skrives i versaler, men situationen er alvorlig. Det erkender Ståle Solbakken.

- Jeg kan godt forstå tilhængernes frustrationer, og man kan ikke klandre dem, men det hjælper os selvfølgelig ikke. Det er en skidt situation, og vi har sat os selv under pres. Når man kun får tre point i fire kampe, så bliver der kraftige rystelser i København.

- Det er forskellen på at spille i FC København og andre steder. Det må vi acceptere, og det tåler vi også. Det skal vi tåle, siger Ståle Solbakken.

Se også: Slut: Sådan forløb transfer-mandagen

Han har hverken holdt rabaldertaler eller indkaldt til krisemøder. For nordmanden har egentlig været ganske godt tilfreds med meget af det, han har set de seneste uger.

- Hvis spillerne ikke giver 100 pct. og ikke viser engagement, glæde og stolthed ved at spille for FC København, så er det et problem. Men det har ikke været tilfældet. Vi spillede godt offensivt mod AGF og OB og spillede også en vældig god kamp i Herning.

- I tre ud af de fire seneste Superliga-kampe har vi spillet godt, men det har udmøntet sig i vældigt få point, og så kan vi ikke bruge til så meget, at vi gør det rigtige. Det gode spil skal omsættes i resultater.

- Vi lever af resultater, siger Ståle Solbakken, der tager ansvaret for koldstarten, der også omfatter et tidligt exit i Europa League.

Ståle er ansvarlig
- Jeg er ansvarlig og tager ansvaret. Men jeg er også 100 pct. sikker på, at det vender. Selvfølgelig er vi i pointmæssig krise, men vi har ikke spillet ad helvede til. Vores dårligste kamp var nok SønderjyskE ude, og der vandt vi 3-1 relativt nemt.

- Så bliver vi ved med at skabe så mange chancer og spille på så højt niveau, så kan jeg ikke tro, at vi ikke får hul på bylden. Nu har vi tre hjemmekampe, og der skal vi vise, at vi kan leve med presset og præstere på samme måde, konstaterer Ståle Solbakken, der mener, at FCK har 3-4 point for lidt efter de første seks kampe.

Status er ni point, og det er otte færre end de forsvarende mestre FC Midtjylland, der dog har spillet én kamp mere. Derfor skal FC København endnu engang være forfølger, og det er både sjovere og lettere at være den jagtede end jægeren ifølge FCK-manageren.

- Vi har været flere gange været i den situation under mig, og det er en god situation at være i. Du får mental ro og overskud og kan lettere spare spillere på de rigtige tidspunkter.

- Det er nemmere at træne og spille, men nu har vi sat os selv i en anden situation, og den må vi sørge for, at vi kommer ud af, siger Ståle Solbakken og konstaterer så, at det jo ikke bare er at sige til Andreas Cornelius og Federico Santander, at ’nu skal I gå ind og sparke bolden ind’.

For 50 mio. kr. angribere
De to angribere har til sammen kostet FCK knap 50 mio. kr., men har fortsat ikke scoret i denne Superliga-sæson. Eneste ’ægte’ FCK-angriber, der har scoret er tyske Marvin Pourié, men hans sæsontotal ender på én Superliga-scoring. Han er udlejet til russiske FC Ufa, og det fortryder Solbakken ikke.

- Nej, slet ikke. De, der skriger efter Marvin til kampen i Odense, leder efter noget, der ikke er relevant. OB stod med 11 i og omkring feltet i store perioder, og den slags kampe har Marvin spillet mange af i sin FCK-tid.

- Det er ikke hans type spil, siger Solbakken og understreger endnu en gang, at FC Københavns i hans optik har gjort meget rigtigt i denne sæson. Også selv om det ikke kan aflæsses i tabellen...

- Vi har købt typer, der historisk set er målscorere. Og vi har købt spillere som Kusk og Verbic, der kan skabe chancer.

- Vi har også skabt chancerne, og jeg er overbevist om, at vi kommer til at spille dårligere, end vi har gjort i tre af de seneste fire kampe, og stadig vinde, siger FC København-manageren.

Se, hvordan nogle FCK-fans reagerede efter nederlaget til OB:

18 kommentarer
Vis kommentarer