Ståle: Vi angreb så voldsomt, at vi blev trætte

Ståle Solbakken mener, at FC København formåede at slå AaB ud af kurs med mål på vigtige tidspunkter

Andreas Cornelius og Peter Ankersen i jubel. (Foto: Lars Poulsen)
Andreas Cornelius og Peter Ankersen i jubel. (Foto: Lars Poulsen)

FC København tog søndag aften et vigtigt skridt i guldstriden i Alka Superligaen, da AaB blev sendt hjem fra Telia Parken med et nederlag på 2-6.

FCK var allerede efter 11 minutters spil foran 2-0, og herfra så hjemmeholdet sig ikke tilbage, selv om AaB et par gange var ved at blive lukket ind i opgøret.

- Vi angreb i så voldsomt et tempo, at vi var trætte, når vi skulle forsvare. Det er farligt mod AaB, der også fik reduceret, men vi var gode til at score på vigtige tidspunkter, siger FCK-træner Ståle Solbakken.

- De havde en stor chance ved 0-0, men kort efter scorede vi. Da de reducerede til 1-2, og man måske troede, at de ville melde sig ind i kampen, løb vi op og scorede til 3-1.

- Det var lidt det samme, da de scorede til 2-4, hvor de måske fik et lille håb, men vi svarede igen med 5-2. Al psykologien i kampen var på vores side, siger han.

Stor ros til Kusk
Nicolai Jørgensen storspillede i kampen for FCK. Han tegnede sig for en scoring og tre forsøg på træværket, og generelt havde AaB'erne svært ved at stoppe landsholdsspilleren.

Andreas Cornelius og Peter Ankersen i jubel. (Foto: Lars Poulsen)
Andreas Cornelius og Peter Ankersen i jubel. (Foto: Lars Poulsen)
 

- Vi lagde tryk på dem fra start og fik scoret to hurtige mål. De reducerede på et lidt mærkeligt mål, men så scorede vi til 3-1, og derfra havde vi kampen mere eller mindre under kontrol, siger Jørgensen.

- Der var mange af vores spillere, der ramte niveau, og det var til at se. Vi tænkte ikke på stillingen inden kampen, vi gik bare ud og gav 100 procent på banen.

Solbakken noterede sig, at FC København-spillerne offensivt traf de rigtige valg.

- Der var mange spillere, som traf de rigtige beslutninger. Eksempelvis Kasper Kusk, der formåede både at levere defensivt, men også at producere offensivt, siger Solbakken.

FC København har ud over Superligaen også DBU Pokalen at tænke på. Her møder Solbakkens mandskab onsdag Randers FC i kvartfinalen.

10 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere