Ståle: Zanka er uden sammenligning bedst

Det var først og fremmest Mathias Zanka, der fik ros af Ståle Solbakken efter DM-guldet

Mathias Zanka tager fat åp emre Mor - som han gennem sæsonen har taget kontant fat på modspillerne og leveret stabile præstationer. (Foto: Lars Poulsen)
Mathias Zanka tager fat åp emre Mor - som han gennem sæsonen har taget kontant fat på modspillerne og leveret stabile præstationer. (Foto: Lars Poulsen)

Ståle Solbakken fremhævede efter mandagens erobring af FC Københavns 11. DM-guld en håndfuld af sine spillere som afgørende for, at holdet allerede med tre spillerunder igen har guldet om halsen.

Afgørende for triumfen har Mathias Zanka været. I hvert fald var det ham, FCK-manageren startede med at rose, da han skulle sætte navne på de bærende kræfter.

- Zanka har jo haft en fantastisk sæson, sagde Solbakken.

- Efter de første 6-7 kampe har han været den med afstand bedste centerforsvarer i Superligaen, der er ingen, der har været tæt på. Efter at vi hentede Erik (Johansson) ind, så er det måske tæt. Men fordi Zanka er den, han er, så kommer der fokus på alt muligt andet.

Se Santanders guldmål

- Delaney har haft sin bedste sæson. Nicolai Jørgensen har det sidste halve år været rigtig god. Federico er kommet stærkere og stærkere. Og William har de sidste 5-6 uger været den William, vi kender, sagde Solbakken, der selvfølgelig havde lidt særlig ros til overs for mandagens dobbelte målscorer fra Paraguay:

- Santander har jo en meget, meget vigtig egenskab, og det er, at han scorer de vigtige mål. Han scorer sjældent 4-0-målet mod slutningen, han scorer ofte det første, og det er meget vigtigt.

- Han har haft en fantastisk udvikling. Først gik han godt med i spillet, der har han været god fra første dag, til at gå med i spillet. Han kom ikke til chancer. Så kom han til chancer og missede. Nu går han med i spillet, kommer til chancer og scorer, glædede FCK-manageren sig.

Både Delaney, Jørgensen og Zanka kan blive solgt til sommer.

Peter Ankersen og Robin Olsen står til at vende tilbage til deres respektive udenlandske klubber efter endte lejemål – Red Bull Salzburg og PAOK.

Fortsat er det dog ikke afgjort, om FCK tilknytter en af de to sidstnævnte også i næste sæson.