Ståles million-indkøb: Her er prisen på FCK's 'nye' svensker

29-årige Pierre Bengtsson koster de danske mestre lige over én mio. euro - med ham er københavnerne godt dækket ind på venstre back-pladsen de kommende sæsoner

Man skal aldrig gå tilbage til en fuser. Til gengæld kan det være en god idé at vende tilbage til en succes…

Det ved de om nogen i FC København, hvor manager Ståle Solbakken ikke er bange for at hente profiler hjem til hovedstadsklubben efter ophold i udlandet.

William Kvist, Mathias 'Zanka' Jørgensen og Mikael Antonsson er blandt eksemplerne på denne indkøbspolitk, og nu kan Pierre Bengtsson føje sit navn til rækken af hjemvendte FCK’ere.

Ekstra Bladet kunne i sidste uge afsløre, at Solbakken flirtede med den svenske venstre back, og flirten blev onsdag til et ægteskab, da FCK købte Bengtsson fri af Mainz.

- Vi får en spiller, der kender FCK ud og ind. Han kender måden vi spiller på og vores hverdag i detaljer.

- Og selvom han lige skal ind i tingene igen, så har Pierre alt, der skal til for at være en stærk back i FCK, siger Ståle Solbakken.

10.7457036aq.jpg
Boilesen ikke nok
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger skulle prisen på Pierre Bengtsson være lige over én mio. euro.

FC København betaler et sted mellem otte og ti mio. kr. for svenskeren, der nåede 155 kampe i den hvide trøje mellem 2011 og 2014, inden han i januar 2015 skiftede på en fri transfer til Bundesliga-klubben.

Københavnerne mister Ludwig Augustinsson til Werder Bremen efter denne sæson, men havde i Nicolai Boilesen allerede sikret sig en afløser.

Den tidligere Ajax-anfører ville dog også have været den eneste venstre back i truppen i den kommende sæson, da norske Tom Høgli er fortid i den danske hovedstad efter denne sæson.

Så det er på ingen måde overraskende, at FCK vælger at købe ind til venstre back-pladsen nu.

Boilesen har desuden i dette forår vist, at han også kan spille i midterforsvaret, så Solbakken har også muligeden for at have Bentgtsson og Boilesen på banen samtidig.

Endelig er der spørgsmålet omkring Boilesens holdbarhed, som har spillet ind. Han har været igennem et langt forløb med meget få kampe, og det er ikke realistisk, at han kan spille en hel sæson for fuld kraft.

Lars P.jpg
Ved at være i hus
Nu har Ståle Solbakken to meget kvalificerede spillere på venstre back, og samtidig har han sikret sig noget af den kontinuitet, som er så vigtig.

For Pierre Bengtsson har fået en kontrakt på fem år og er FCK’er helt frem til sommeren 2022.

På den måde minder det meget om situationen for to år siden, da 30-årige William Kvist kom hjem på en fem-årig kontrakt.

Det ligger ikke i kortene, at Bengtsson skal skydes af til en udenlandsk klub i perioden, og FCK kan regne med ham de kommende fem år.

Dermed er klubben dækket ind, når 25-årige Nicolai Boilesen sælges videre. Planen med den tidligere landsholdsback er, at han skal have karrieren i gang igen og få succes i FCK, inden han i løbet af nogle sæsoner sælges til udlandet.

Med tilgangen af Pierre Bengtsson er Ståle Solbakken tæt på at være i hus i forhold til den kommende sæson.

Cypriotiske Pieros Sotiriou skal erstatte Andreas Cornelius, mens FCK i sidste uge hentede den tjekkiske midterforsvarer Michael Lüftner.

Han er udset til at tage over efter anfører Mathias ’Zanka’ Jørgensen, der skal sælges denne sommer.

sotiriou.jpg FCk.jpg

Se FCK's tifo inden derbyet mod Brøndby:

Ekstra Bladet afslører farlig billetbrist. Læs mere her.

Superliga-profils gribende historie: Mor rejste - og han så hende aldrig igen