Stakkels Jim: FCK kvaser FCM efter selvmål

FCM-forsvareren Jim Larsen satte kampens første scoring i eget net – FCK overvintrer på Superligaens andenplads

Andreas Cornelius måtte forlade guldkampen i Parken, da han faldt uheldigt ned på nakken - hans hold triumferede dog. (Foto: Janus Engel)
Andreas Cornelius måtte forlade guldkampen i Parken, da han faldt uheldigt ned på nakken - hans hold triumferede dog. (Foto: Janus Engel)

PARKEN (Ekstra Bladet): Det ville være decideret forkert at kalde det en guldkamp i Parken, for faktum inden braget i nationalarenaen mellem FC København og FC Midtjylland var, at hjemmeholdet var et par point efter Randers og blot få point foran såvel Brøndby som FC Nordsjælland.

Men skæbnekamp var det, set med FCK-briller, for med et nederlag ville københavnerne være hele 14 point efter FCM forud for forårets 16 spillerunder, og det ville med meget store sandsynlighed betyde farvel og tak til FCK-drømmene om endnu et mesterskab.

Så galt gik det dog ikke for Ståle Solbakkens mandskab, der via en 3-0-sejr i den mere intense end kønne topkamp formåede at smide ny spænding ind i Superligatoppen før vinterpausen. Otte point skiller nu Superligaens nummer et og to.

Der var afbrydelser hele to gange, da Brøndby lykkedes med at hente en smal sejr mod Silkeborg i vestegnsklubbens 50 års jubilæum. (Foto: Anthon Unger) Superligaen TV: Brøndby sejrer i sandt jubilæums-kaos

FCK kom på sejrskurs fire minutter før pausefløjtet. Nicolai Jørgensen tryllede i FCK’s højre side, hvor Tom Høgli gik med i et overlap. Nordmandens indlæg til bageste stolpe kunne Andreas Cornelius lige nøjagtig ikke nå at gøre andet ved end at heade bolden på tværs af FCM-feltet i retning mod Danny Amankwaa.

Jim Larsen forsøgte at lægge den stærkt skruende bold tilbage til målmand Haugaard, men desværre for jyderne fik bolden så meget fart, at den sneg sig ind over målstregen bag den sprællende FCM-keeper.

Se Jim Larsen bringe FCK foran her:

Minuttet efter Larsens selvmål var midtjyderne tæt på at bringe balance i regnskabet, men en friløber til Marco Ureña resulterede ikke i scoring, men derimod i en flot redning af Stephan Andersen på forsøget fra den costaricanske angriber.

I det hele taget var opgøret præget af to flotte målmandspræstationer. Stephan Andersen kunne have lavet årtiets – rettelse: årHUNDREDETS – største målmandsdrop, da han fuldstændig fejllæste en clearet bold i kampens begyndelse, men FCK-keeperet slap med skrækken og spillede sig siden op til en ganske flot præstation.

Se Stephan Andersen lave en 'smørfinger' her:

I den modsatte ende var kollega Haugaard også stærkt spillende han var dog chanceløs ved kampens første scoring og også ved Danny Amankwaas 2-0-mål var det svært for FCM-målmanden, der i første omgang parerede Steve De Ridders afslutning, inden Amankwaa var over returen.

3-0 blev det i tredje minuts tillægstid, da Jakob Haugaard endnu engang redede i stor stil for blot at se returbolden ryge ud til kampens bedste spiller, Nicolai Jørgensen, der ganske køligt sendte bolden i nettet og dermed sørgede for en sød FCK-hævn for det forsmædelige 5-1-nederlag til netop FCM i Parken for ni måneder siden.

Ståle Solbakken holder presset på FCM. (Foto: Tariq Mikkel Khan) FC København Solbakken: FCM vakler altid på et tidspunkt

Ståle Solbakken holder presset på FCM. (Foto: Tariq Mikkel Khan) FC København Solbakken: FCM vakler altid på et tidspunkt Glen Riddersholm og Ståle Solbakken var ikke helt enige, da de skulle evaluere kampen i Parken. (Polfoto: Tariq Mikkel Khan) FC København FCM-træner: Vi møder et defensivt kontrahold

0 kommentarer
Vis kommentarer