Stor udvikling: Fra El Stupido til El Fantastico

Federico Santander har fundet topniveauet i FC København

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)

Han har fundet ud af, hvad mål betyder, men ellers er det nærmest nada, at Federico Santander kan sige på dansk.

- Muy difícil, siger han, smiler og ryster så på hovedet. 

Det var også muy difícil for den 24-årige paraguayaner, da han sidste sommer kom til FC København.

Målene lod i den grad vente på sig, og han scorede blot to gange i Superligaen på et halvt år. 2. pinsedag skulle han blot bruge fem minutter på at nå samme antal.

Se også: Ståle: Zanka er uden sammenligning bedst

Midt i 2. halvleg hamrede Santander FCK foran i guldkampen mod FC Nordsjælland, og kort efter fik han endegyldigt champagnepropperne til at springe i nationalarenaen, da han tæt under mål skrabede bolden i nettet. 

For tredje Superliga-kamp i træk endte sydamerikaneren med nummer 19 som matchvinder og kan nu kalde sig dansk mester, selv om han ikke helt kunne tyde de mærkelige ord på den trøje, som FCK’erne fejrede guldet i.

- Jeg er meget tilfreds. Det er en triumf for holdet og en sejr til fansene, som støtter os hver eneste uge, siger Federico Santander, der i sidste minut blev klappet fra banen i Parken. 

På sin første arbejdsdag sammenlignede Ståle Solbakken ham med Hernan Crespo, men det paraguyanske klædeskab havde svært ved at leve op til lovprisningen. 

Der var intet slutprodukt, og han blev smidt ud i en kamp i Brøndby.

Se Santanders guldscoring

- El Stupido, kaldte en sur Solbakken ham den aften på Vestegnen, men der har ikke været meget dumt over Santanders 2016. Ni bolde har han plaffet i kassen i Superligaen. 

- Han har haft en fantastisk udvikling. Først gik han godt med i spillet, men kom ikke til chancer. Så kom han til chancer og missede. Nu går han med i spillet, kommer til chancer og scorer.

- Og så har Santander jo en meget, meget vigtig egenskab: Han scorer de vigtige mål. Han scorer sjældent 4-0-målet mod slutningen, han scorer ofte det første, og det er meget vigtigt, siger FCK-manager Ståle Solbakken om angriberen, der med godt et halvt års forsinkelse har vist, hvorfor FCK investerede næsten 20 mio. kr. i ham.

- Nu kaldte jeg ham for Crespo, da han kom til klubben, og i aften er han El Crespo. Eller El Fantastico. Det var godt, siger Solbakken, og Santander nikker.

Se også: Vildt fortjent mesterskab: Men er I gode nok til Europa?

Det var godt, og det går godt. Klædeskabet har smidt de overflødige kilo og ligner nu en angriber, der potentielt kan sparke FCK i Champions League. 

- Jeg kom fra en helt anden type fodbold i Paraguay, og det skulle jeg lige vænne mig til. Det tog nogle måneder, men jeg vidste, at hvis jeg arbejdede hårdt, så ville jeg få resultater. 

- Jeg er blev meget mere fit, siden jeg kom til København. Klubben har fokuseret meget på at få mig i bedre form, og det er jeg kommet, siger guldhelten fra San Lorenzo og afviser, at han havde tvivlet på, at han skulle slå igennem i Danmark. 

- Nej, jeg kender mig selv og har fået støtte fra alle, og det er jeg glad for, smiler Santander og afslører så de eneste ord, at han kan på dansk. 

- Mange tak!

I dag er det alle FC København-fans, der siger mange tak til ham. Foruden El Fantastico var guldfesten muligvis blevet udsat…

11 kommentarer
Vis kommentarer