Annonce:
Annonce:

Store afbrændere kostede FCK

De danske mestre havde masser af chancer, men måtte nøjes med 1-1 i Farum mod FC Nordsjælland 

Frederico Santander var eneste FCK-mand på tavlen, selvom københavnerne væltede i flere store chancer. Foto: Lars Poulsen
Frederico Santander var eneste FCK-mand på tavlen, selvom københavnerne væltede i flere store chancer. Foto: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

FARUM (Ekstra Bladet): FC København venter fortsat på forårets første Superliga-sejr.

Den burde være kommet søndag eftermiddag i Farum, men en kombination af uskarpe afslutninger og en velspillende islænding i FC Nordsjælland-målet betød, at Superligaens suveræne førerhold måtte nøjes med ét point.

Kun Federico Santander fik passeret Runar Alex Runarsson, og han sørgede dermed i det mindste for, at FCK fortsat er ubesejrede i Superligaen i denne sæson.

Den sydamerikanske angriber nettede i 57. minut – bare to minutter efter Emiliano Marcondes ellers havde bragt FC Nordsjælland på sejrskurs i regnfulde Farum.

FCK-manager Ståle Solbakken stillede ikke helt i stærkeste opstilling.

Andreas Cornelius og Youssef Toutouh fik en pause på bænken, og i stedet blev der sjældne startpladser til Andrija Pavlovic og Kasper Kusk.

Annonce:

Førstnævnte fik 1. halvlegs største chance efter knap en halv time, da en velspillende Ludwig Augustinsson slog et præcist indlæg til bagerste stolpe.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

Den serbiske angriber stod bare et par meter fra målet, men virkede overrasket over muligheden og sendte med låret bolden over FC Nordsjælland-målet.

Efter en fornuftig start af hjemmeholdet havde FC København på det tidspunkt tiltvunget sig overtaget og spillet sig til flere gode muligheder.

Før Pavlovics store chance, havde Federico Santander spillet Rasmus Falk fri i feltet, men Andreas Maxsø fik i sidste øjeblik blokeret fynboens forsøg.

I 32. minut var det så Andreas Skovgaards tur til at forhindre en scoring, da Runar Alax Runarsson var kommet på en lille skovtur.

Skovgaard vandt dog hovedstødsduellen med Santander, der ellers ville have kunnet heade bolden i et tomt mål.

Det trak op til en scoring til Superligaens førerhold, men Pavlovic viste sig igen fra sin uskarpe side, da Santander i 38. minut flækkede en lang bold fra Robin Olsen videre.

Annonce:

Serberen fik masser af kraft i sin afslutning, men præcisionen manglede. Bolden havnede oppe blandt FCN-tilhængerne, der skulle være glade for, at FC Københavns angribere ikke ligefrem er startet 2017 med bravur.

Og så skulle de også være glade for islandske Runarsson, der kort før pausen slog til med en fornem fodparade, da Rasmus Falk troede, at han skulle bringe FC København foran.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

FC Nordsjælland havde bolden i nettet allerede efter fire minutters spil af 2. halvleg, men Emiliano Marcondes stod lige nøjagtig i en offside-position, så der blev hurtigt skruet ned for scoringsmusikken på Right To Dream Park.

Men en håndfuld minutter senere blev der skruet op igen, og denne gang fik den lov at brage ud af højttalerne.

Robin Olsen kunne kun halvklare Stanislav Lobotkas afslutning, og denne gang var der intet flag til at stoppe Marcondes.

Den kreative midtbanespiller bragte FC Nordsjælland foran 1-0, og den føring kunne de så glæde sig over i to minutter. Så havde Santander bragt balance i regnskabet.

Rasmus Falk udnyttede en nordsjællandsk fejlpasning til at spile sydamerikaneren fri i feltet.

Annonce:

Vinklen var ikke den letteste, men med en flad præcis afslutning lige uden for Runarssons rækkevidde sørgede Santander for københavnsk jubel. 

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

FC København pressede FC Nordsjælland det meste af 2. halvleg. Et afrettet indlæg fra Santander var tæt på at gå ind, og indskiftede Youssef Toutouh havde bolden i nettet efter et hjørnespark, men blev korrekt vinket offside.

Midt i halvlegen erstattede Andreas Cornelius uheldige Andrija Pavlovic, og med den store landsholdsangriber på banen blev trykket på FC Nordsjælland endnu større.

Rasmus Falk, der spillede en god kamp i Farum, sparkede lige forbi et kvarter før tid, og et par minutter senere havnede bolden lidt tilfældigt for fødderne af Federico Santander dybt inde i FCN-feltet.

En gylden mulighed for angriberen, men Runarsson kom hurtigt ud af sit bur og reddede igen hjemmeholdet.

Og den islandske målmand kunne juble, da dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen fløjtede for sidste gang.

For FC Nordsjælland kunne være klart mere tilfredse med pointdelingen end FC København, hvor der formentlig er afslutningstræning på menuen i den kommende uge…

Nu scorer brandvarme Zohore på det hele

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:

... Se billederne

Annonce:
Annonce:
Annonce: