Annonce:
Annonce:

Storslået hæder: FCK-komet i selskab med Barca-unikum

The Guardian har FC Københavns Mohamed Daramy med på listen over 60 af de største talenter i verden fra årgang 2002 eller tidligere. Her gør han blandt andre Bacelona-stjernen Ansu Fati selkab.

Det er ikke kun Pieros Sotirioui, der lader sig begejstre af purunge Mohamed Daramy. Foto: Jens Dresling
Det er ikke kun Pieros Sotirioui, der lader sig begejstre af purunge Mohamed Daramy. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Hvert år udgiver den store engelske avis The Guardian en liste med 60 af de største talenter, og med til at løse opgaven er en række journalister rundt om i verden. I år har The Guardian fokuseret på talenter fra årgang 2002 eller tidligere, og vanen tro er der dansk islæt på den ansete liste.

Blandt de 60 fremhævede stortalenter er FC Københavns Mohamed Daramy, der i en alder af 17 har opnået 23 førsteholdskampe for de danske mestre og kan bryste sig af at have scoret i både Superligaen, pokalturneringen og i Europa. Det er journalisten Michael Yokhin, der har peget på Mohamed Daramy.

Sidste år scorede Mohamed Daramy i en alder af 16 år og 263 dage sit første mål for FC København i en pokalkamp mod Viby, og det gjorde ham til den yngste målscorer i klubbens historie.

Annonce:

Mohamed Daramy omtales som dansker på listen, og FCK-spilleren er da også født i Danmark og taler pæredansk, men Daramy ejer ikke et dansk pas og har af samme årsag heller ikke optrådt for danske U-landshold.

Der arbejdes på sagen, men lige nu er FCK-spilleren at betragte som værende fra Sierra Leone.

Listen består ikke af samme antal spillere fra hvert land. Store fodboldnationer som Spanien og Frankrig har fire spillere med, mens Danmark, Sverige og Island har hver én. Mange nationer er selvsagt ikke repræsenteret på listen.

The Guardians liste tæller foruden Mohamed Daramy talenter som Andri Lucas Gudjohnsen, der er søn af den islandske legende Eidur Gudjohnsen, samt svenske Tim Prica, der er søn af den tidligere AaB-topscorer Rade Prica. På listen er naturligvis også FC Barcelonas meget omtalte teenager Ansu Fati.

Tidligere har danskerne Mads Bidstrup, Victor Jensen, Jens Odgaard, Jacob Bruun Larsen og Mikkel Duelund været med på The Guardians liste.

Du kan se The Guardians liste her.

YouTube-video sikrede dem drømmeturen

Giganter enige: Eriksen til Real til januar

Annonce:

Superligaen Indefra: Afvist af træner-favoritten

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: