Superliga-fans vil boykotte Parken: Her er FCK's svar

FC København har ingen planer om at flytte deres udebaneafsnit, selvom størstedelen af Superligaens fangrupper har været ude med en heftig kritik af klubbens forhold for udebanefansene og altså nu truer med boykot af Parken

Superligaens fanklubber truer med at boykotte Parken, hvis FC København ikke sørger for en bedre behandling af udeholdets fans. Men i FCK føler man ikke, at kritikken er berettiget.Foto: All Over Press
Superligaens fanklubber truer med at boykotte Parken, hvis FC København ikke sørger for en bedre behandling af udeholdets fans. Men i FCK føler man ikke, at kritikken er berettiget.Foto: All Over Press

Brøndby Support og Alpha, Brøndby IF’s to største fangrupper, har valgt at boykotte søndagens Superliga-derby i Parken mellem FC København og Brøndby IF.

Supporterne fra Vestegnen kunne ikke stille sig tilfredse med de forhold, som de blev budt på af københavnerne, og valgte derfor i stedet et kollektivt boykot af Superligaens største rivalopgør.

Lørdag kunne BT således afsløre, at Superligaens resterende 12 klubber har valgt at følge Brøndby-tilhængernes eksempel ved simpelthen at boykotte alle kampe i Parken gennem hele forårets slutspil – hvis altså ikke der kommer til at ske nogle markante forbedringer i FCK’s måde at behandle udeholdets fans på.

Ekstra Bladet har tidligere kunne berette om den stigende utilfredshed med forholdene i Parken blandt fanklubberne i Superligaen. En skarp kritik, der bl.a. har gået på, at udeholdets fans gemmes væk oppe under taget, og at kontrollørerne i Parken ganske enkelt ikke behandler udebanefansene godt nok.

Se også: Superliga-fans truer med boykot: Har konkret krav til FCK

Flytter ikke udebaneafsnittet
Negativ kritik, som man i FCK ikke umiddelbart føler er berettiget:

- Det afsnit udebanefansene har fået i A11 (Oppe i hjørnet på den ene langside, red.) lever for det første op til alle regler og krav, der er i Danmark og internationalt. Desuden så er det objektivt set svært at se, at kvaliteten er dårligere end andre steder eller at placeringen på stadion er så meget anderledes end udeafsnittene i Aarhus, Esbjerg eller Randers eksempelvis, skriver FC Københavns pressechef, Jes Mortensen, på sin Twitter-profil søndag.

- Vi har ingen planer om at flytte udebaneasnittet, men vi lytter selvfølgelig altid til konstruktiv kritik fra vores gæster, så de er velkomne til at henvende sig, tilføjer han.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press

Se også: Nu skrotter Superliga-fans Parken: Kæmpe boykot truer FCK

Ifølge formanden for Danske Fodbold Fanklubber (DFF), Rasmus Trenskow, føler alle fanklubberne sig dog presset til at vælge en boykot-løsning frem for at gå i dialog med FC København.

- De føler sig magtesløse (fanklubberne, red.). De vil ikke være oppe på afsnit A11. De vil have det gode værtskab tilbage. Der er dårligere forhold generelt, men som det har været fremført, så virker det til, at FCK er de værste, siger han til Ekstra Bladet.

Satser på familietribune
Årsagen til flytningen af udebaneafsnittet hos FCK i de øvrige Superliga-kampe er, at klubben har en familietribune på D-tribunen, som de oplever en stigende efterspørgsel på. En interesse, som intet har med sponsorer at gøre, forklarer Jes Mortensen, men som man gerne vil tilgodese på grund af de mange unge fans, som herigennem vil få mulighed for at opleve fodboldens univers helt tæt på.

- Vi giver tusindvis af børn og deres familier et positivt møde med live-fodbold og en helstøbt underholdende oplevelse, der ikke kun handler om at have et sæde på en tribune, men også events, autografskrivninger, konkurrencer og underholdning nede under tribunen før, under og efterkampen, skriver Jes Mortensen.

- Det er her, vi skaber fremtidens fans, som er hos os uge efter uge, og det tror vi også, at fanklubberne vil være enige i er et uvurderligt indsatsområde for dansk fodbold og dansk fankultur, skriver han, skriver han.

Ekstra Bladet har søndag formiddag været i kontakt med FC Københavns pressechef, Jes Mortensen, men han ønskede ikke at kommentere sagen yderligere.

FC København og Brøndby spiller klokken 13.30 i Parken.

Læs mere om hele boykot-sagen her:

Brøndbys fans gik til den på lægterne under en særligt åbnet træning på Brøndby Stadion inden søndagens derby i Parken. Foto: Brian Jelshøj. Superligaen - 18. feb. 2017 - kl. 20:16 Unikke scener: Her skaber Brøndby-fans vild derby-stemning

Se også: Trods Brøndby-boykot: Så mange billetter er solgt til københavner-derby

Et par enkelte fans trodsede Derby-boykottet og var ude ved stadion for at købe billet til søndagens opgør mod rivalerne fra FCK. Foto: Linda Johansen Brøndby - 14. feb. 2017 - kl. 06:41 Få Brøndby-fans trodsede boykot: Rykker intet ved at blive væk

321 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere