Surrealistisk sæson: 'Aldrig så ekstremt i FCK før'

Ståle Solbakken kalder sæsonen surrealistisk og erkender, at det nok aldrig har været så ekstremt i FCK før

Tingene er ikke, som de plejer at være i FC København. I vinterpausen overvintrer løverne på sjettepladsen, og der er hele 18 point op til FC Midtjylland på førstepladsen.

For FC Københavns træner og sportschef, Ståle Solbakken, er det ikke godt nok, og det fortæller den 49-årige nordmand også under et hjemmebesøg i Hamar.

- Det har været en tung sæson. På mange måder er det lidt surrealistisk, siger Solbakken til VG.

- Jeg har været gennem perioder som dette tidligere i min karriere, men det har måske ikke været så ekstremt i FCK før, siger Solbakken.

SE SOLBAKKEN FORSVARE SIG MOD FYRING I TV-KLIPPET OVER ARTIKLEN

Nordmanden fortæller, at man fik den værst mulige indgang til sæsonen, fordi man måtte sælge så mange spillere og efterfølgende fik flere skader, så hele holdet pludselig var væk.

- Og så har Midtjylland og Brøndby og delvist Nordsjælland gjort det rigtig godt. Vi har slidt voldsomt i ligaen, selv om spillet har været bedre, end resultaterne viser. Derudover har vi spillet i Europa, og det har denne gruppe ikke kunnet tåle. Alt er egentlig gået imod os, siger Solbakken.

40 minutter om FCK: Hvor dybt stikker krisen?

Den norske manager føler, at FCK har meget at være motiveret for i foråret og nævner de to kampe mod Atlético, kampene mod Brøndby, og så skal man prøve at nå op på tredjepladsen eller fjerdepladsen.

Artiklen fortsætter under billederne

doc6xxdvsqrjhg1e1dexep1.jpg

Ståle føler med landsmænd: Folk vil også have mig fyret i FCK

doc6v5a09rfblcl4fex8o4.jpg

Se hele indslaget med forfatteren bag Ståle-bogen:

Kig væk, Ståle: FCK's drømmespiller klar for hjerteklubben

Stoppede pludselig karrieren i FCK: Nu har han kæmpe succes i ny rolle

Før de sidste syv kampe i grundspillet ligger FCK kun til at komme med i slutspillet på yderste mandat og kun på bedre målscore end AaB på syvendepladsen.

Der er dog også kun et enkelt point op til Hobro og Horsens på fjerde- og femtepladsen, mens der er hele 13 op til FC Nordsjælland og 17 op til Brøndby på andenpladsen.

I vinterens transfervindue har Ståle Solbakken foreløbig hentet Robert Skov fra Silkeborg til klubbens, ligesom Aboubakar Keita er vendt hjem fra lejeophold i Halmstad.

Til gengæld har klubben sagt farvel til stjernen Benjamin Verbic, rutinerede Tom Høgli samt de to unge Mads Bidstrup og Nicklas Røjkjær, der er røget til Leipzig og Viborg.

Foråret indledes med pokal-1/8-finalen mod Brøndby på søndag i Parken.

Veteran har spillet for både FCK og Brøndby: Dem føler jeg mest for

Dansk Folkeparti raser over Ståle: 'Han fordærver vores land'

EN TIMES TV om Superliga-klubbernes transfervindue: Her bør FCK forstærke sig