Suveræn vinder: Han er forårets Superliga-profil

Med det næsthøjeste antal point nogensinde har de 12 Superliga-trænere valgt Thomas Delaney til forårets bedste i Tipsbladets traditionsrige kåring

Thomas Delaney er forårets Superliga-profil (Foto: Claus Bonnerup)
Thomas Delaney er forårets Superliga-profil (Foto: Claus Bonnerup)

I efteråret blev han nummer to efter Lukas Spalvis, men da de 12 Superliga-trænere i Tipsbladets afstemning skulle vælge, hvem der har været bedst i anden halvdel af sæson, var der ingen tvivl: FC Københavns Thomas Delaney blev en suveræn vinder.

Ståle Solbakken måtte ikke stemme på sin egen spiller, men af de resterende 11 trænere pegede ni på FCK-anføreren. Kun Auri Skarbalius og Kasper Hjulmand havde ikke Delaney som etter på deres liste – de valgte begge holdkammeraten Nicolai Jørgensen med Delaney som toer.

I alt fik midtbanespilleren 53 ud af 55 mulige point, og det gør ham til den næstmest suveræne vinder, siden Tipsbladet i 1994 begyndte profilkåringerne. Kun Delaneys tidligere medspiller Dame N'Doye gjorde det bedre, da han i 2011 blev Forårets Profil med maksimumpoint.

Hovedpersonen selv er stolt af æren.

- Det sætter jeg da pris på. Den bedste ris og ros er jo den, man får inde fra klubben og derefter kommer det fra folk i branchen, så jeg sætter da pris på, at de anerkender, hvad jeg laver, siger Thomas Delaney i et interview med Tipsbladet.

En lang og kedelig sæson har det været for den skadesplagede svensker. (Foto: Jens Dresling) FC København FCK-svensker: Kedeligste år nogensinde

Nicolai Jørgensen fik maksimumpoint af Auri Skarbalius og Kasper Hjulmand. Resten havde Thomas Delaney som forårets bedste, og FCK-anføreren er dermed suveræn vinder af kåringen. (Foto: Lars Poulsen)
Nicolai Jørgensen fik maksimumpoint af Auri Skarbalius og Kasper Hjulmand. Resten havde Thomas Delaney som forårets bedste, og FCK-anføreren er dermed suveræn vinder af kåringen. (Foto: Lars Poulsen)
 

FCK-anføreren er ikke overrasket over at modtage hæderen.

- Nej, det er jeg ikke. Jeg synes, at det har været rigtig godt og jeg har bygget videre på efteråret. I mit hoved har det altid været nu, jeg skulle toppe. Vi har længtes efter et mesterskab, og der har været brug for, at jeg blandt andet har trukket igennem, ligesom Nicolai (Jørgensen red.) også er steppet op, siger Delaney.

En af de trænere, der har givet FCK'eren topkarakter i Tipsbladets kåring, er Hobros Ove Pedersen.

- Delaney har været en uhyggelig motor på den centrale midtbane. Bedre billede på en tovejsspiller får man ikke. I lang tid har alle snakket om, hvor vigtig den her rolle er for holdet og associeret den med Tobias Linderoth, men det må da stoppe nu. Fremover må det være en Thomas Delaney, man fremhæver, mener Ove Pedersen.

Nicolai Jørgensen skal med stor sandsynlighed igen til udlandet til sommer. (Foto: Lars Poulsen) FC København Ingen vej tilbage: Derfor skal Nicolai Jørgensen sælges

Nicolai Jørgensen og Andras Cornelius topper løn-barometret i FCK. (Foto: Jens Dresling) Sport Så meget tjener FCK-stjernerne

Rammerne omkring opgørene mellem FC København og Brøndby er enestående - og desværre også enestående voldelige. Foto: Lars Poulsen Sport FCK/Brøndby-hadet: 26 års fodvold - her er skammens liste

Læs hele interviewet med Thomas Delaney, se alle trænernes stemmer og begrundelser og få et bud på Forårets Hold, når Tipsbladet er på gaden fredag.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her.

Du kan også vælge at få leveret Tipsbladet i postkassen hver tirsdag og fredag i tre måneder for kun 125 kroner per måned.

Læs mere og bestil her.

19 kommentarer
Vis kommentarer