Tæt kamp om FCK-buret: Jeg skal spille hver uge

Stephan Andersen har ingen planer om at sidde på bænken efter konkurrencen er skærpet med købet af Robin Olsen fra PAOK Saloniki

Stephan Andersen skal slås med Robin Olsen om at blive førstemålmand i FCK. Ståle Solbakken venter med at træffe afgørelsen. (Foto: Linda Johansen)
Stephan Andersen skal slås med Robin Olsen om at blive førstemålmand i FCK. Ståle Solbakken venter med at træffe afgørelsen. (Foto: Linda Johansen)

Skader kommer aldrig på de mest heldige tidspunkter. Det gjorde det heller ikke for Stephan Andersen, da han i januar blev ankelskadet og gik glip af hele foråret, hvor FCK vandt The Double.

Han kunne se tilbage på et efterår, hvor han havde været en af holdets største profiler. Siden blev Robin Olsen lejet i PAOK Saloniki og efterlod et overbevisende indtryk.

Nu har FCK købt den svenske landsholdsreserve fri, så konkurrencen er skærpet før den nye sæson.

Så det helt relevante spørgsmål til manden med ansvaret - Ståle Solbakken - er, hvem der nu i grunden er førstemålmand i FC København.

- Det er et rigtig godt spørgsmål. Både Stephan og Robin vil få chancen i de testkampe, vi skal spille før sæsonen. Men det bliver min mavefornemmelse, der i sidste ende afgør, hvem der skal stå, siger Ståle Solbakken.

Jeg har leveret
34-årige Stephan Andersen har det fint med den skærpede konkurrence om pladsen mellem FCK-stængerne.

- Jeg synes, jeg har leveret på et højt og stabilt niveau. Kan jeg finde tilbage til det, håber jeg at blive førstemålmand, siger Stephan Andersen.

Han kom fra et efterår, hvor han leverede otte cleansheet og fremstod som en af FCK-mandskabets mest stabile.

- Jeg føler slet ikke, jeg har spillet mig af. Jeg har en alder, hvor jeg skal spille hver uge. Og det ligger ikke i planerne, at jeg skal sidde på bænken, forklarer Stephan Andersen og uddyber:

- Men det er helt naturligt, at en klub som FCK har to topmålmænd, der kæmper om pladsen. Sådan er det på alle andre positioner og sådan skal det også være om målmandsposten, mener Stephan Andersen, der har forlænget sin kontrakt frem til sommeren 2018.

Da han kom til FCK i sommeren 2014 erobrede han pladsen som førstekeeper fra Johan Wiland. Han havde i tidernes morgen udkonkurreret Jesper Christiansen.

- Jeg tager ikke bekymringerne på forskud. Jeg forventer, jeg får mine chancer for at bevise, jeg er på det niveau, jeg havde før min skade, siger Stephan Andersen.

Robin Olsen var til EM med Sverige, hvor han var reserve uden at få spilletid. Han er nu bevilget en ekstra uges ferie og støder først til FCK-truppen på træningslejren i Østrig. FCK-truppen rejser tirsdag.

FCK tronede på toppen af Superligaen det meste af sæsonen og endte som suveræne mestre (Foto: Lars Poulsen) Sport Dommen over din Superliga-klub: Himmel og ... lort

Robin Olsen skifter til FCK på en permanent aftale. (Foto: Jakob Jørgensen) FC København Så meget koster ny FCK-keeper

FC København Løve-chok: FCK-profil ude i flere måneder

10 kommentarer
Vis kommentarer