Tillykke med guldet: Sprudlende FCK klædte AaB af

AaB fik en tur i FCK-maskinen søndag aften, og mesterskabet er så godt som placeret i København med 11 runder tilbage af sæsonen

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

PARKEN (Ekstra Bladet): Mens kollegerne slås med problemer af forskellig karakter, så buldrer FC København bare derudaf.

Holdet er i øjeblikket med afstand det bedste i Superligaen og har med 11 runder igen nærmest allerede indgraveret sit navn i mesterskabstrofæet.

AaB kunne have holdt lidt liv i spændingen i toppen, men efter 11 minutter i Parken var den sidste rest af spænding forsvundet.

På mål af Federico Santander og Kasper Kusk var københavnerne kommet foran 2-0, og efter den bedste FCK-præstation meget, meget længe endte festforestillingen i nationalarenaen med en 6-2-sejr til hjemmeholdet, der dermed har sat konkurrenterne helt af.

På andenpladsen er SønderjyskE - ni point efter, mens AaB har ti point op til FCK's førsteplads.

Nordjyderne var i topkampen i Parken uden Superliga-topscorer Lukas Spalvis, der har bøvl med det ene knæ og nærmest ikke trænet hele ugen.

 Derfor valgte træner Lars Søndergaard at starte med litaueren på bænken og i stedet spillede svenske Rasmus Jönsson oppe foran for nordjyderne sammen med Thomas Enevoldsen.

Kusk-kasse mod de gamle venner
AaB var meget tæt på at komme foran efter kun fem minutters spil, da Kasper Risgård helt umarkeret fik lov at heade mod mål. Men en fabelagtig redning fra Robin Olsen forhindrede en tidlig føring til gæsterne. Den lange svensker fik i flot flyvende stil vippet forsøget forbi stolpen.

Og i stedet for 1-0 til gæsterne blev det 1-0 til hjemmeholdet to minutter senere. Benjamin Verbic havde egentlig mistet bolden i AaB-feltet, men fik på en eller anden måde liggende alligevel sendt den ind foran mål, hvor Federico Santander stod klar.

Sydamerikaneren sendte resolut bolden op i nettaget til lyden af aftenens første store jubelbrøl. Det andet kom bare en håndfuld minutter senere, da AaB-anfører Rasmus Würtz på egen halvdel sendte bolden lige hen i fødderne på Benjamin Verbic.

TV: Se de fire mål fra 1. halvleg

Via Thomas Delaney og en AaB-fod endte den på kanten af feltet, hvor eks-AaB’eren Kasper Kusk stod klar. I den position svigter Kusks inderside sjældent, det ved de i Aalborg, og det gjorde den da heller ikke her.

Nicolai Larsen kastede sig forgæves, mens bolden susede i nettet tæt op af den ene stolpe. 2-0 til FCK efter kun 11 minutter. Så var den guldkamp ligesom afgjort.

Overaskende reducering af Risgård
Det var tæt på 3-0 midt i halvlegen, da FCK efter godt opspil fik en trippelchance i AaB-feltet. Nicolai Jørgensen ramte stolpen, veloplagte Verbic så Nicolai Larsen klare sit forsøg, inden Peter Ankersen som sidste mand – uden held - forsøgte sig i skydeteltet.

FCK virkede i fuld kontrol, men AaB var trods alt ikke mere rystede, end at de så småt begyndte at bide fra sig mod slutningen af 1. halvleg. Det gav bonus i 37. minut, da Kasper Risgård tog chancen med en flugter fra kanten af feltet.

Hans afslutning ramte Erik Johansson og efterlod Robin Olsen. 1-2 og lidt spænding i et par minutter.

For så forærede Jakob Blåbjerg bolden til Kasper Kusk, der både bukkede og nejede, inden han spillede Nicolai Jørgensen helt fri.

FCK-angriberen lavede en fræk tunnel på AaB-målmand Nicolai Larsen, og så var FCK igen foran med to. Det blev til tre bare et minut inde i 2. halvleg.

Nicolai Jørgensen dundrede et langskud på overliggeren, og Federico Santander sendte returbolden i nettet til en 4-1-føring.

Nicolai Jørgensen var ikke gode venner med træværket denne aften, hvor det meste ellers lykkedes for et sprudlende FCK-hold. Efter 53 minutter dumpede bolden ned til ham i AaB-feltet, men hans afslutning tog indersiden af stolpen og sprang i spil igen.

Reserver scorede
FC København havde chancer til at øge føringen, men noget overraskende kom den næste scoring fra AaB. Thomas Enevoldsen headede midt i 2. halvleg et indlæg ind bag Robin Olsen, der ellers fik hånden på hovedstødet.

Reduceringen fik FCK til at skrue bissen på igen, og med et kvarter sparkede indskiftede Youssef Toutouh fra tæt hold bolden i mål, da AaB-forsvaret ikke fik afvist et indlæg.

FCK’erne kørte rundt med AaB’erne, og tilhængerne sang ’legestue, legestue’. Det var det også i perioder. Legende let så det i hvert fald ud, da en helt forrygende Kasper Kusk spillede indskiftede Andreas Cornelius fri i feltet. Og så stod der 6-2.

Det blev så også den sidste scoring, som de 16.296 tilskuere i Parken fik at juble over, men til gengæld tiljublede de manager Ståle Solbakken. Og snart vil de også juble over mesterskabet.

Det kan der ikke længere herske nogen som helst tvivl om.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+