Top-underholdning i Parken: Syv scoringer og fantom-mål

Benjamin Verbic blev dobbelt målscorer, da FCK besejrede FC Midtjylland med 4-3 - fornem debut til Carlos Zeca

PARKEN (Ekstra Bladet): FC København kravler opad i tabellen efter en klar 4-3 sejr over FC Midtjylland i et opgør, hvor tingene først blev afgjort efter pausen.

Benjamin Verbic var den helt store oplevelse hos hjemmeholdet. Den kreative kantspiller blev ikke kun dobbelt målscorer. Med sin fine teknik og fornemme overblik gav han mange prøver på sine færdigheder foran 19.308 tilskuere i et solbeskinnet Parken.

Ubesejret i mere end tre år
Derved er FC København fortsat ubesejrede i Parken i Superliga-regi. Det var den 54. kamp i træk, hvor de danske mestre kunne trække sig tilbage uden at have tabt i Parken. Rekorden har stået siden 15. august 2014, da netop FC Midtjylland senest besejrede FCK i Parken. Dengang vandt de 2-1.

FC København fik først sat tingene på plads efter pausen. Efter 2-2 i en underholdende første halvleg tog hjemmeholdet styringen og satte sig på kampen efter pausen.

doc6wmlxmomr5i1dcs2newx.jpg 

Alexander Sørloth var tæt på at score på et hovedstød, men kort efter kom hjemmeholdet i front. Andrija Pavlovic var måske lidt heldig med at få et frispark lige uden for straffesparksfeltet. Benjamin Verbic skruede bolden elegant uden om muren og ikke mindst uden for Jesper Hansens rækkevidde. Et fornemt mål af sloveneren.

Hjemmeholdet punkterede reelt kampen få minutter senere. Pierre Bengtsson sendte et hjørnespark ind fra højre, Denis Vavro headede på tværs i feltet, hvor en anden debutantkollega – Carlos Zeca – dukkede op og scorede til 4-2.

doc6wmm6fkt3aa15p20uddl.jpg 

FC Midtjylland fik reduceret kort før tid til 3-4, da Nicolaj Thomsen var uheldig at score i eget net kort efter et frispark, som Jakob Poulsen sendte ind i feltet. Den ramte ham på knæet, og Robin Olsen kunne ikke nå at reagere.

Sejren var fortjent, om end FCK-bagkæden stadig ikke er helt dirkefrie, når modstanderne sætter dem under pres. Samtidig virker Nicolaj Thomsen kun som en nødløsning som højre back. Han vikarierede, fordi Peter Ankersen afsoner karantæne.

Det mest opløftende for hjemmeholdet var præstationen fra Benjamin Verbic og debutanten Carlos Zeca, der satte et fint aftryk på begivenhederne fra en central position på midtbanen.

Hos gæsterne fra FC Midtjylland må det give bekymring, at forsvaret virker usikkert og uden den nødvendige afstemning i bagkæden.

doc6wmm5gv5dkg1hk8hs698.jpg 

To gavmilde forsvar
Ståle Solbakken gav debut til to af de nye, der er kommet i slutningen af transfervinduet. Denis Vavro og Carlos Zeca trådte direkte ind i FCK's startformation.

Det så også fornuftigt ud i begyndelsen af opgøret, hvor gæsterne fra FC Midtjylland havde svært ved at finde fodfæste.

Pieros Sotiriou bragte hjemmeholdet i front, da han fuldstændig snød Zsolt Korcsmar i straffesparksfeltet. Cyprioten sparkede fladt bolden ind bag en sagesløs Jesper Hansen i målet.

Stemningen steg i Parken i takt med, hjemmeholdet fortsatte de lovende takter. Benjamin Verbic scorede til 2-0 efter et kvarters spil efter en fin aflevering fra Rasmus Falk. Verbic fik lige bugseret bolden forbi Jesper Hansen, der ikke kunne nå ned til afslutningen.

doc6wmm3ni8oom1dzjgf64v.jpg 

De to hurtige mål blev en sovepude for de forsvarende mestre. De slap kontrollen og styringen over begivenhederne. Gæsterne kom mere med i spillet og frem for alt længere frem på banen.

Filip Novak reducerede, da en bold havnede bagest i feltet i en situation, hvor debutanten Denis Vavro og Nicolaj Thomsen var meget passive.

Udligningen faldt kun et par minutter senere efter en situation, hvor Robin Olsen for en sjælden gang svigtede. Han gav en returbold på et hovedstød, som Rasmus Nissen sparkede ind fra kort hold.

Udligningen var et slag i ansigtet på Ståle Solbakkens tropper og et signal om, at der stadig er lang vej, før bagkæden holder tæt.

Her går Ståle helt agurk efter FCKs sejr - han er vist pænt glad:

Tilbagevendt FCK-profil: Jeg er topmotiveret

Pusic genstarter i FCK: FCM’s stil passede ham ikke

Tv-vært angriber 'usmagelige' FCK: Hvor er Don Ø?!