Træner afslører: Christian Poulsen valgte FCK af nød

Christian Poulsen fortrød angiveligt sit brud med Ajax, men da klubben ikke ville tage ham retur, endte midtbanespilleren i stedet med at vende hjem til FC København

FCK-spilleren Christian Poulsen fortrød angiveligt, at han sagde farvel til Ajax i sommer. (Foto: Lars Poulsen)
FCK-spilleren Christian Poulsen fortrød angiveligt, at han sagde farvel til Ajax i sommer. (Foto: Lars Poulsen)

Det blev slået stort op, da Christian Poulsen i september sidste år vendte hjem til FC København efter 12 år i udlandet, hvor han senest repræsenterede Ajax i Holland.

Den forhenværende landsholdsspiller fortalte om sin retur til Danmark, at han havde været i tvivl om, hvorvidt han skulle stoppe sin karriere, men Poulsen valgte altså at tage endnu en tørn på højeste niveau.

- Jeg kan mærke, at jeg stadig har en gnist i mig. Jeg har stor respekt for den trup, der er i FCK, sagde Poulsen dengang i efteråret.

Ståle Solbakken sætter sig gerne ned og snakker med William Kvist, hvis Wigan-spilleren vil hjem. (Foto: Lars Poulsen) FC København Ståle efter spillersalg: Kvist kan bare komme

Nu viser det sig imidlertid, at den 34-årige spiller faktisk fandt vej tilbage til København, fordi at døren var lukket på ønskedestinationen. Således skulle Ajax-træner Frank de Boer fredag have udtalt, at Christian Poulsen fortrød sit farvel til den hollandske klub forrige sommer og forsøgte at annullere sin afsked.

Det meddeler Voetbal International-journalisten Simon Zwartkruis, der har mandsopdækket Ajax i en årrække og i øjeblikket er med på de hollandske mestres træningstur til Qatar.

Ifølge Zwartkruis valgte Frank de Boer dog ikke at imødekomme danskerens ønske om at forblive i Amsterdam, da klubben allerede havde sikret sig en erstatning i skikkelse af Niki Zimling.

Derfor stod Poulsen tilbage med to valgmuligheder. Han kunne indstille karrieren eller finde en ny adresse at gøre sig gældende på.

I sidste ende blev beslutningen at vende retur til Superligaen, hvor FCK ikke lagde skjul på, at klubben var opsat på at få den rutinerede herre tilbage og derfor stod klar med en kontrakt.

Superligaen TV: Er det årets største svinestreg?
- Vi gik hårdt efter ham. Jeg forstod, at interessen var der fra hans side, da vi skrev meget sammen. Vi ved, hvilken spiller, vi får. Derfor var det et nemt valg for os, sagde FCK-manager Ståle Solbakken, da aftalen var en realitet.

Partnerskabet har dog endnu tilbage at vise sig frem fra sin bedste side. Således må både Solbakken og Poulsen sande, at efteråret ikke har været den helt store succes for den tidligere Schalke- og Sevilla-profil.

Spilletiden var fra begyndelsen begrænset, og da midtbanespilleren endelig fik sin chance for at vise sig frem, blev det på den triste måde, da han modtog et rødt kort for en af sæsonens største svinestreger i kampen mod FC Nordsjælland i november.

Christian Poulsen trasker fra banen efter sit røde kort på Farum Park (Foto: Lars Poulsen). FC København Poulsen om albuestød: Jeg skal tælle til tre!
Her sendte Poulsen en albue i maven på Emiliano Marcondes i det, der kunne ligne en tro kopi af den dumdristige handling, den tidligere anfører på landsholdet kastede sig ud i under den famøse EM-kvalifikationskamp mod Sverige i 2007.

Et lignende angreb på Markus Rosenberg kostede dengang dyrt, da Poulsen og holdkammeraterne på landsholdet i sidste ende endte med at blive taberdømt og senere missede billetten til slutrunden i Østrig og Schweiz.

På den led har Poulsen ikke gjort den bedste reklame for sig selv, og det er endnu uvist, om hans kontrakt med FC København bliver forlænget, eller om parterne går hver til sit, når den nuværende aftale udløber til sommer.

Se Christian Poulsen store svinestreg mod Marcondes fra november i tv-klippet nedenfor:

0 kommentarer
Vis kommentarer