Tre FCK-profiler forlod Parken på krykker: 'Vi får ørerne i Ajax-maskinen'

- Vi har lidt at tænke på før kampen på torsdag, erkender Ståle Solbakken, der har store udfordringer med hvordan midtbanen skal sammensættes

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Man kunne et splitsekund blive i tvivl om det var udgangen fra en skadestue eller FCK’s omklædningsrum.

For det var et specielt syn i Parken søndag aften. Først kom Nicolaj Thomsen ud på krykker, lige efter fulgte Rasmus Falk også på et sæt krykker. Få minutter efter duoen kom den tredje FCK-spiller, der valgte at transportere sig fra Parken iført et par krykker.

Andrija Pavlovic var blevet syet med flere sting på bagsiden af læggen, hvorfra der også var direkte udsyn til akillessenen. Angriberen er mere end tvivlsom til en plads i truppen til torsdag, lige som Rasmus Falk heller ikke er kampklar.

Gregus kan blive løsningen

- Vi har en del udfordringer i forhold til, hvordan vi skal sammensætte holdet. Jan Gregus er en mulighed, fordi han fysisk er i form og har trænet rigtig godt. Problemet med Benjamin Verbic er, at kampen mod Esbjerg var hans første start i meget lang tid. Han har et stort handicap i forhold til spilletid, fastslår Ståle Solbakken oven på 2-0 triumfen mod Esbjerg.

Her testede Ståle Solbakken en anden mulighed i slutfasen af kampen, hvor Uros Matic blev placeret til venstre, mens Youssef Toutouh rykkede over i højre side af midtbanen.

Til opgøret mellem de to Ajax-kampe havde FCK-træneren valgt at starte med B-kæden. Han havde skiftet seks mand ud. Først da A-kæden anført af Andreas Cornelius kom på banen efter pausen blev tingene sat på plads mod Esbjerg.

- Vi får helt sikkert ørerne i Ajax-maskinen. Det handler om vi skal stå imod, holde på bolden og være giftige på dødbolde og kontra-angrebene.

- Men vi er også nødt til at steppe op og flytte os hurtigere rundt på banen. Vi skal vinde endnu flere dueller og så handler det om mental styrke og holde fast i bolden, forklarer Ståle Solbakken, der kalder det et meget spændende udgangspunkt, fordi FCK fører 2-1 inden opgøret mod Ajax torsdag.

- Jeg er sikker på, at det bliver et stort handicap for Ajax, de må undvære anfører Davy Klassen torsdag. De tre-fire farlige situationer, som de skabte i Parken, var han alle involveret i, påpeger Ståle Solbakken.

Snydt for straffe
FCK-træneren fik set, at Andreas Cornelius er i forrygende form for tiden. Ikke nok med han kom ind fra bænken og scorede, så var han konstant en trussel overfor Esbjerg-forsvaret.

Tilmed blev han snydt for et straffespark, da han blev nedlagt kort efter sin flotte hovedstødsscoring.

- Det var et kæmpestort straffespark. Det var ekstremt dårligt han ikke så det, siger Andreas Cornelius, der straks efter episoden genså den på storskærmen. Her blev han bare bekræftet i, at det var en stor fejlkendelse fra dommer Peter Kjærsgaard-Andersen, der undlod at fløjte.

Nu ser han frem mod torsdagens opgave, hvor billetten til kvartfinalen skal i hus.

- Ajax spiller på en sådan måde, at der bliver plads bag forsvaret og ofte spiller de mand-mand. Det skal vi være dygtige til at udnytte, påpeger FCK-bomberen, der forventer Ajax vil have bolden mest. Til gengæld skal FCK være dygtige til at udnytte dødboldene og de lange indkast.

Og her er Andreas Cornelius det vigtigste FCK-våben.

Dolberg skal i kort snor
Jores Okore får en hovedrolle torsdag aften mod Ajax. Fra bænkevarmer til manden, der skal forsøge at stoppe formstærke Kasper Dolberg torsdag i Amsterdam, hvis FC København skal i kvartfinalen i Europa League.

På trods af manglende spilletid og blot én kamp (søndagens mod Esbjerg) med Erik Johansson, er Okore sikker på, han kan løse den svære opgave.

For Okore handler det om, at Dolberg ikke skal have et ben til jorden på Amsterdam Arena.

- Jeg forventer, jeg er fysisk overlegen og satser på at holde ham uden for feltet, smiler Jores Okore, der erkender, at det 19-årige stortalent bliver en stor opgave for FCK-mandskabet.

- Kasper er en klinisk afslutter, der er meget farlig i boksen. Han skal holdes på et minimum af chancer, påpeger Jores Okore, der efter en lidt tøvende start spillede sig op og fik styr på samspillet og spilforståelsen med Erik Johansson.

- Jeg føler mig altid klar til at spille de store kampe. Mentalt er jeg klar til udfordringen mod Ajax, forsikrer Jores Okore og uddyber:

- Jeg har erfaring med flere gode angribere, men det er klart, jeg først lige skal op i tempo, påpeger FCK-stopperen og nævner den tidligere Southampton-angriber Graziano Pellé og Manchester City-angriberen Sergio Agüero som to af de sværeste angribere, han har stået overfor i løbet af karrieren.

Efter kampen var FCKs Mathias Zanka Jørgensen meget krads i sin kritik af dommeren. Zanka, som ikke selv spillede, gik på Twitter og skrev tre markante tweets. Du kan læse mere om den sag her.

Ståle med flere overraskelser: Skifter seks mand

Suveræne FCK: Har nået historisk milepæl

TV: Se højdepunkterne - inklusive det kontroversielle ikke-dømte straffe

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+