Tre FCK'ere efterladt af Ståle: De skal finde ny klub

FC København satser fortsat på at forstærke sig, inden transfervinduet lukker

Godt halvvejs i transfervinduet har FC København fortsat ikke forstærket sig. Det er selv om, at FC København-manager Ståle Solbakken for halvanden uge siden fastslog, at man arbejdede på to-tre emner.

31. januar klokken 23.59 lyder gongongen, og transfervinduet står pivåbnet i hovedstanden på nuværende tidspunkt.

- Vi arbejder på det, men det er ikke sådan, at man bare kan knipse, siger Ståle Solbakken.

Er der noget tæt på?

- Det er ikke sådan, at jeg står og kan præsentere en ny spiller om en time, men vi arbejder på nogle ting. Om det lykkes, ved jeg ikke.

FC København rejser fredag på træningslejr til Dubai, og det sker uden Youssef Toutouh, Danny Amankwaa og Martin Pusic i flyveren. Trioen indgår ikke i FCK's fremtidsplaner og bliver derfor hjemme i Danmark for at finde en ny klub.

Hvis de alle tre smutter, står FC København tilbage med en noget smallere trup, og så må det være en nødvendighed at hente nye spillere.

Eller hvad?

- For så vidt ikke. Vi har Carlo (Holse, red.) som fuldgyldigt medlem, og (Nicolaj, red.) Thomsen er tilbage. Så mangler der måske én spiller, som vi skal have ind, når de tre forsvinder. Så er vi fint besat, siger FCK-bossen.

Ståle Solbakken har altid haft et godt øje til Danny Amankwaa, men nu er der ikke mere sand i timeglasset.

- Danny skal spille. Hvis han skal finde tilbage til sit maksimale, så skal han spille fodbold. Selv om han får dobbelt så meget spilletid, som han gjorde før jul, så er det stadig for lidt, og vi må tænke på hans udvikling. Der er ikke noget dramatik, fastslår Ståle Solbakken.

Hvad angår Martin Pusic, der blev hentet ind i 11. time af sommerens transfervindue, da Federico Santander gik i stykker, er der ikke længere brug for ham.

- Tanken er, at vi har Santander, Pieros (Sotiroiu, red), (Andrija, red.) Pavlovic og så nogle unge drenge. Der har vi nu én i overskud, siger Ståle Solbakken.

Martin Pusic fastslog i et interview med BT tidligere på ugen, at han ikke følte, han havde fået chancen i FC København.

- Det er for så vidt rigtigt, men man skal huske på, at han kom fuldstændig uden kamptræning. Så spillede han en kamp eller to og fik så en ribbensskade, som kostede ham tre-fire uger. Derefter skulle han lige tilbage i rytmen igen, og så var Santander tilbage, siger nordmanden.

FC København har foreløbig sagt farvel til Benjamin Verbic og Tom Høgli denne vinter.