Trods FCK-skifte: Støtter stadig konkurrenten

Andreas Bjelland vil fortsat være en del af ejerkredsen i Lyngby Boldklub, selv om han er skiftet hjem til dansk fodbold og risikerer at møde dem med sin nye klub, FCK

Andreas Bjelland blev præsenteret i overværelse af 100 fremmødte FCK-fans (Fotograf: Lasse Brøndal)

FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Andreas Bjelland kan havne i en prekær situation.

FCK’s nyindkøb risikerer at skulle spille for den klub, der betaler hans løn, mod den klub, som han er medejer af.

I februar blev den 29-årige landsholdsspiller en del ’Friends of Lyngby’, der på målstregen reddede Lyngby Boldklub fra konkurs.

Og Bjelland har ikke tænkt sig at trække sig fra ejerkredsen i 1. divisionsklubben, selv om han nu er kommet på kontrakt hos ’rivalen’ FC København.

- Nu er jeg ikke jurist, men der burde ikke været noget problem. Nu er FCK og Lyngby heller ikke i samme liga p.t., og det er heller ikke mig, der har lagt det store derude.

- Jeg er bare en del af et utroligt spændende projekt.

- Så du holder fast som klubejer i Lyngby…

- Ja, sådan lige umiddelbart. Hvis der er noget juridisk, som gør, at jeg må træde ud, må jeg gøre det. Men for mig handler det om at give noget tilbage til rødderne.

- Lyngby har givet mig utroligt meget, og en stor del af min opvækst har været derude. Derfor ville jeg gerne give noget tilbage til dem, siger Andreas Bjelland til Ekstra Bladet.

Lyngby og FC København var særligt i slutningen af 90’erne store rivaler, men siden tog klubberne hver deres retning.

FCK har været den klart førende klub herhjemme i dette årtusinde, mens Lyngby har mistet sin position i toppen af dansk fodbold.

Klubben røg sidste sæson ud af Superligaen, så der går mindst en sæson, inden Andreas Bjelland eventuelt skal op mod den klub, han er medejer af.

Medmindre de to klubber ramler sammen i pokalturneringen i denne sæson.

Andreas Bjelland på træningabanen i FCK. Det var hans første dag efter ferien, så der går to-tre uger, før han får sin første kamp i FCK-trøjen. Foto: Jonas Olufson
Andreas Bjelland på træningabanen i FCK. Det var hans første dag efter ferien, så der går to-tre uger, før han får sin første kamp i FCK-trøjen. Foto: Jonas Olufson

Andreas Bjelland havde tirsdag første træningsdag i sin nye klub, men deltog ikke i fuldt omfang. Det var dog helt efter planen, da han lige skal i gang efter ferien.

- Nu gik sommeren ikke helt som forventet, men jeg er i god forfatning. Jeg skal lige ind og røre bolden igen, men der burde ikke gå så lang tid, før jeg er klar.

- Om det så er næste uge eller om to eller tre uger, er svært at sige, siger Andreas Bjelland, der hverken ville til Tyrkiet eller Rusland og derfor havnede hjemme i Danmark.

Ståle Solbakken har strukket sig langt for at få ham, og den slags betyder noget for Bjelland. At vide, at han var førstevalget.

FCK’s norske manager lod jævnligt Bjelland forstå, at københavnerne stod klar med en kontrakt, og den manglende VM-udtagelse viste sig at blive FCK’s held.

- Vi fik lidt hjælp af det, men det er noget, som vi har arbejdet på i lang tid. Det var ikke sådan, at vi ringede til Andreas hver dag, men vi var jævnligt i kontakt for at vise, at vi fortsat var der.

- Vi var godt besat på stopperpladserne, så vi stressede ikke, men når muligheden for at få en spiller af hans kaliber byder sig, er det bare at slå til, siger Ståle Solbakken, der forventer at give Bjelland FCK-debut om to til tre uger.

Manager Ståle Solbakken har længe arbejdet på at lokke Andreas Bjelland til FCK. Foto: Jonas Olufson
Manager Ståle Solbakken har længe arbejdet på at lokke Andreas Bjelland til FCK. Foto: Jonas Olufson

Københavnerne har lige nu fire midterforsvarere i Bjelland, Papagiannopoulos, Lüftner og Vavro, og det betyder ifølge Ståle Solbakken, at 'det er slut med Nicolai Boilesen som midtstopper'.

Det nye par i FC Københavns centrale forsvar kommer efter alt at dømme til at hedde Andreas Bjelland og Sotirios Papagiannopoulos.

Sidstnævnte har imponeret Ståle Solbakken i opstarten og ligner Bjellands kommende makker.

Andreas Bjelland blev mandag præsenteret i FCK. Han bliver Superligaens bedst betalte spiller. Foto: Tariq Mikkel Khan. FC København Ny FCK-stjerne får den højeste løn i Superligaen - se hvor dyr han er

Andreas Bjelland blev præsenteret på en fireårig aftale i FCK mandag. Han var så skuffet over at være vraget til VM, at han ikke sad og så de danske kampe under slutrunden.  Foto: Tariq Mikkel Khan. FC København Ny FCK-stjerne: - Kommer aldrig helt til at lægge det bag mig

Jordan Pickford jagtes af Andreas Krauls fire gutter: Jesse Lingard, John Stones, Harry Kane og Kieran Trippier, da sejren over Colombia er en kendsgerning. Foto: All Over Press Sport og Spil DR-profilen fører VM's manager-spil: Her er hans guldkorn

58 kommentarer
Vis kommentarer