TV-boss: Derfor svigter seerne FCK

FC København er den klub, der i særklasse flopper mest på tv-tallene i den indeværende sæson - alligevel er tv-boss ikke bekymret

De svage seertal til FC Københavns Superliga-kampe rejser spørgsmålet, om FCK’s position, som automatisk første- eller andetvalg, når tv-stationerne fastlægger de lukrative kampe sent søndag, er presset.

Men selv om mestrene tre gange i denne sæson har leveret så sløj seer-opbakning, at Brøndby har noteret tre gange så stor opbakning ude i stuerne, så tager dem, der sender kampene, situationen rolligt... for nu.

- Hvis 40-45.000 seere var gennemsnitstal for FC Københavns kampe på Canal 9, så var situationen meget alarmerende, men FCK lider lige nu under, at de bliver flyttet meget rundt mellem lørdag og søndag, hvilket påvirker tallene, siger Anders Bay, sportsdirektør hos Discovery Networks, der husede FCK’s bundskraber mod FC Helsingør på Canal 9.

FC København blev imidlertid også flyttet rundt sidste efterår og havde på samme tidspunkt i 2016 haft seks lørdagskampe mod fem denne sæson.

Alligevel var afstanden til rivalerne fra Vestegnen slet ikke lige så stor for et år siden, men Brøndbys vækst på 23.000 seere/kamp har løverne slet ikke kunne matche.

- FC København tager vi meget gerne som andetvalg, fordi vi også har de danske mestres kampe i Europa League. Effekten af det kunne vi se i sidste sæson, hvor vi havde 400.000 seere til kampen mod Ajax, og dermed blev det en af de mest sete fodboldkampe i vores historie, siger Anders Bay, som dog er opmærksom på den øgede interesse for AGF.

- I foråret valgte vi AGF over FC København, da de mødte Viborg, men da leverede de slet ikke. Men AGF er den klub der kommer tættest på de to store, og kommer de med op i toppen, så bliver de meget interessante, siger Anders Bay.

Superligaens anden store rettighedshaver, MTG Sports, var i foråret ude med hård kritik af udviklingen i Superligaens popularitet, men for nu holder de tankerne for sig selv.

- Vi har ikke aktuelt kommentarer til seertallene. Vi sagde, hvad vi mente om den sag, sidst i sidste sæson, konstaterer TV3Sports redaktionschef Kim Mikkelsen.

FC København Chok-tal fra skærmen: Brøndby knuser FCK

Superligaen FCK og Brøndby-kamp skal spilles MEGET tidligt

Superligaen FIFA 18: Her er Superligaens bedste spiller

DBU Pokalen Pinligt! AGF sendt ud i pokalmørket af 1. divisionshold