Annonce:
Annonce:

TV: Se fem kasser af FCK's nye stjerneangriber

Den nye FCK-angriber Federico Santander scorede som 19-årig fem mål for Toulouse i den franske liga - se dem her

Federico Santander floppede fælt i den argentinske liga, men både i den franske og især den paraguayanske liga har han fundet målet. (Foto: AP)
Federico Santander floppede fælt i den argentinske liga, men både i den franske og især den paraguayanske liga har han fundet målet. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

FC København har store forventninger til nyindkøbet Federico Santander fra Paraguay, og manager Ståle Solbakken forsikrer, at man har gjort sit hjemmearbejde for at sikre sig, at den 24-årige sydamerikaner både sportsligt og menneskeligt vil falde til i klubben.

Ståle: Vi har lært af fiasko-indkøb

Santander brød om teenager igennem i den hjemlige liga med mål på stribe for klubben Guarani, og da han som 19-årig blev udlejet til franske Toulouse, viste han også, at han godt kan lave mål på et højere niveau. Det blev til fem mål i 23 optrædender i Toulouse, hvor Santander spillede sammen med Søren Larsen.

Se de fem franske mål her:

Søren Larsen husker dog ikke den fysisk formidable angriber som noget særligt:

Annonce:

- Han kom til klubben, fordi et skifte til Tottenham gik i vasken. Så havnede han hos os, og folk var helt oppe at køre over, at han var kommet. Det blev anset som et stort scoop, selvom han kun var 19 år på det tidspunkt. Jeg ved ikke, hvad der er sket i de fem år, der er gået siden da, men jeg husker ham faktisk ikke som noget særligt, siger Søren Larsen, der mener, at paraguayaneren fik et mindre kulturchok.

Søren Larsen: Ny FCK'er faldt i gryden med trylledrik

Efter målene i Frankrig og for Guarani blev Santander solgt til den argentinske storklub Racing Club, hvor han i en alder af 21 slet ikke kunne få det til at køre, og derfra blev han udlejet til en anden argentinsk klub, Tigre, hvor han heller ikke kunne finde målet.

Siden har Federico Santander dog igen fået gang i målscoringen, efter at han vendte tilbage til Guarani. Angriberen fik i 2010 debut på Paraguays landshold, hvor han har scoret et enkelt mål i seks kampe.

Afgørende for FCK's beslutning om at købe Santander kan det meget vel have været, at han har været kraftigt medvirkende til at spille sin klub frem til semifinalen i Sydamerikas svar på Champions League: Copa Libertadores.

Annonce:

I Copa Libertadores er Santander nummer tre på topscorerlisten med seks mål, efter at klubben har slået blandt andre Racing Club og Corinthians fra Brasilien ud.

Ståle har brugt pengene: Her er hans mesterhold

Se Ekstra Bladets sportsjournalist Michael Qureshi vurdere, om Federico Santander bliver en gevinst for FC København. (Video: Stig Thøgersen)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: