Tvunget til landsholdsafbud: FCK blokerer for profil

Sveriges ligalandshold tager til Abu Dhabi uden FC Københavns Ludwig Augustinsson, da den danske klub, ifølge spilleren, ikke har ønsket at frigive ham

Ludwig Augustinsson får ikke mulighed for at vise sig frem på det svenske ligalandshold i januar. (Foto: Lars Poulsen)
Ludwig Augustinsson får ikke mulighed for at vise sig frem på det svenske ligalandshold i januar. (Foto: Lars Poulsen)

Til januar drager det svenske ligalandshold til Abu Dhabi for at spille to træningskampe. Truppen er blevet udtaget, og fra et dansk synspunkt er det interessant, at flere Superliga-spillere er blandt de udvalgte.

Randers-målmanden Kalle Johnsson er fundet dygtig nok, ligesom FC Midtjyllands midtbanespiller Kristoffer Olsson også står til at skulle en tur til Ørkenstaten.

Den svenske landstræner Erik Hamrén har dog set bort fra svenskerne i FCK, hvor specielt Ludwig Augustinsson ellers lignede en oplagt mulighed efter et år fyldt med personlig succes.

- Vi har aldrig anfægtet beslutningen om at aflyse, men vi var ikke tilfredse med forløbet på dagen, siger FCK-direktør Anders Hørsholt. (Foto: Jens Dresling) FC København FC København trækker storm-klage tilbage

Men forsvarsspilleren får ikke chancen for at vise sig frem sammen med landsmændene. Og det til trods for, at både Hamrén og Augustinsson ellers gerne så det være anderledes.

- FCK har taget beslutningen. De sagde nej. Jeg har spillet 60 kampe i år og har haft lidt problemer med låret på det seneste. FCK vil have, at jeg skal hvile. Det må jeg bare acceptere, siger Ludwig Augustinsson til Aftonbladet.

- Jeg har længe følt mig klar, og jeg bliver altid skuffet, når jeg ikke er med. Jeg vil altid spille på landsholdet. Det ved alle. FCK vil have, at jeg skal være så frisk som muligt, når forårssæsonen går i gang i slutningen af februar, fortæller svenskeren.

Augustinsson formodes at være blandt de udvalgte i Ståle Solbakkens startopstilling til søndagens hjemmekamp mod OB. Det bliver i så fald backens sidste optræden i Superligaen i dette år, da den bedste danske række herefter ligger stille indtil slutningen af februar.

Rasmus Falk jagtes af de store danske klubber samt flere udenlandske (Foto: Jens Dreisling) OB Danske topklubber slås om brandvarm OB-stjerne

21 kommentarer
Vis kommentarer