Udenlandsk rekordkøb: FCK sprænger banken for angriber

Paraguay-angriberen Federico Santander bliver det dyreste udenlandske indkøb i Superligaens historie

Hør Ekstra Bladets Michael Qureshi fortælle om FC Københavns nye rekordindkøb

I nat sprang FCK bomben om, at de er enige om en transfersum på den 24-årige angriber Federico Santander.

Han hentes i Paraguay og klubben Club Guarani, der har kvalificeret sig til semifinalerne til den store sydamerikanske turnering Copa Libertadores.

Og selv om de færreste danskere kender navnet på Paraguay-angriberen, så er han en meget ambitiøs signing af FCK. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger snuppede FCK ham for næsen af storklubber som FC Porto og Napoli, der også var i konkret dialog med Club Guarani.

Ekstra Bladet erfarer, at Federico Santander bliver det dyreste udenlandske indkøb nogensinde i Superligaens historie med en pris omkring de 23 mio. kr. Med bonusser kan prisen dog blive en anelse højere. Det skulle kun være Andreas Cornelius hentet tilbage fra Cardiff i 2013, der er et dyrere indkøb i både FCK og Superligaen. Den pris lå lige omkring de 28-30 mio. kr.

Ståle Solbakken er på udkig efter forstærkninger. Og han er ikke mere skræmt af fadæsen med Franco Mussis end at han er parat til satse på en spiller fra Sydamerika igen (Foto: Lars Poulsen) FC København FCK tæt på top-bomber

FCK har længe haft et godt øje til Federico Santander, og har blandt andet haft teknisk direktør Johan Lange i Paraguay for at se ham og ikke mindst møde angriberen.

Det var FCKs plan med Santander, der først og fremmest fristede Santander, der ventes til lægetjek i løbet af weekenden. I FC Porto eller Napoli kunne han let havne på bænken, mens FCK-manager Ståle Solbakken har lovet ham en fremtrædende rolle på holdet.

Det må betyde, at Solbakken også har planer om at spille med et superangreb, når Andreas Cornelius på et tidspunkt kommer tilbage i efteråret fra sin slemme ankelskade.

FCK har allerede været fremme i skoene i dette transfervindue og hentet profilerne Kasper Kusk og Peter Ankersen samt årets spiller i Slovenien Benjamin Verbic.

Det var FIFA-agent Oskar Olsen, der også var involveret i Franco Mussis-handlen, som har varetaget FCKs rolle i forhandlingerne med Club Guarani.

Så intet tyder på, at FCK og Solbakken er blevet skræmt væk fra Sydamerika trods den enorme fiasko med Franco Mussis.

FC Midtjylland FCM svarer igen: Jagter Bundesliga-angriber til 20 mio.

I denne uge var det 14 år siden, at FCK slog BIF i guldbraget, hvor Zuma scorede det legendariske saksesparks-mål. Gense det herunder

154 kommentarer
Vis kommentarer