Vanvittig sommer venter FCK

Københavnerne skal formentlig spille Europa League efter Superliga-sæsonen, og europæiske kvalifikationskampe skal også presses ind i kalenderen

Under coronakrisen har FCK's spillere sagt ja til at gå 20 procent ned i løn. Her sætter Rasmus Falk ord på valget. Video: Discovery Networks Danmark
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Sommerferien kan være aflyst for FCK-spillerne.

I stedet for sol og strand 'risikerer' FCK’erne at skulle spille masser af fodbold i samtlige sommermåneder.

Mens mange af kollegerne kan puste ud, når Superligaen - forhåbentlig - er færdigspillet ved udgangen af juli, fortsætter sæsonen for FC København.

UEFA arbejder lige nu med en plan om at afvikle både Champions League og Europa League i løbet af august med finalen i Champions League som den sidste kamp 29. august i Istanbul.

FCK er i Europa Leagues 1/8-finale, hvor det, inden coronakrisen stoppede al fodbold, blev til et 0-1-nederlag til Istanbul Basaksehir på udebane i første kamp.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Edin Visca blev matchvinder for Istanbul Basaksehir, da FCK i marts var i Tyrkiet. Foto: Kemal Aslan/Ritzau Scanpix
Edin Visca blev matchvinder for Istanbul Basaksehir, da FCK i marts var i Tyrkiet. Foto: Kemal Aslan/Ritzau Scanpix

Københavnerne har derfor fortsat en fornuftig mulighed for avancement.

Der er i UEFA’s plan lagt op til, at der skal spilles hver tredje eller fjerde dag august igennem, så man lynhurtigt kan få afviklet alle kampe.

Skulle FCK gå hele vejen til finalen, ville det give det seks kampe på mindre end fire uger.

Der er dog et problem. I august vil man også gerne sætte gang i kvalifikationsrunderne til næste sæsons europæiske turneringer.

Uanset om FCK bliver mester eller slutter som nummer to i Superligaen, vil de ud fra UEFA's access list allerede skulle træde ind i 2. kvalifikationsrunde, som efter den oprindelige plan skulle have været spillet i slutningen af juli.

Der er i disse dage drøftelser om, hvordan man får færdigspillet denne sæsons Champions League og Europa League og samtidig kommer godt i gang med den kommende sæsons europæiske turneringer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Der går formentlig længe, før vi ser et syn som dette i Parken igen. Foto: Lars Poulsen
Der går formentlig længe, før vi ser et syn som dette i Parken igen. Foto: Lars Poulsen

Det er en gordisk knude, som UEFA skal forsøge at løse. For schweiziske Basel er i samme situation som FC København, og en række andre klubber kan komme det.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er en af de mulige løsninger, der lige nu overvejes, at klubberne, der fortsat er med i Europa, først træder ind i playoff-runden.

Torsdag er der møde i UEFA’s eksekutivkomite, hvor planer for afviklingen af de europæiske klubturneringer naturligvis er højt på agendaen.  

Lige nu er der mange hvis’er, men det lader til, at FCK’erne får en hektisk sommer - muligvis helt uden ferie.

For Divisionsforeningen håber, at næste sæson kan begynde allerede i den første weekend af september - altså bare en uge efter det sidste punktum i Europa er sat.

Også andre danske deltagere i de europæiske turneringer i næste sæson vil få en væsentligt reduceret sommerpause, da de skal spille kvalifikationskampe i august, inden Superligaen går i gang.

Det vil påvirke FC Midtjylland, men også træningsplanerne i AGF og Brøndby kan blive ændret, hvis de kvalificerer sig til Europa.

Ryster på hovedet: Det er kynisk spekulation!

Dropper Brøndby - skifter til FCM

Parken-boss: - Vi blev ramt i solar plexus

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+