Vanvittigt drama og syv mål: FCK sejlede mod bundproppen

Københavnerne blev ramt af blackout i 2. halvleg, hvor FC Helsingør gik fra 1-3 til 3-3. I kampens overtid blev Federico Santander dog matchvinder

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

PARKEN (Ekstra Bladet): FC København har stadig langt til en plads Europa, men gjorde trods alt turen lidt kortere mandag aften.

Hjemme i Parken fik de pligtsejren over bundproppen FC Helsingør, men hold da op ... Det holdt hårdt!

Først i kampens 91. minut fik københavnerne scoringen, der sikrede de tre point.

Sat ind af en ellers anonym Federico Santander efter et flot oplæg af Viktor Fischer.

Det var den sidste af syv scoringer i en vanvittig fodboldkamp, hvor FC Helsingør var SÅ tæt på et sensationelt point i Parken.

Det lignede ellers en stensikker FCK-sejr 1. halvlegs slutning, da Sotiriou og Fischer scorede, men de hvidklædte københavnerne blev ramt af et blackout omkring midtvejs i 2. halvleg, hvor nordsjællænderne scorede to gange. 

FCK var rystede, men på en eller anden måde fik de hevet sejren i land, da tilhængerne ellers havde gjort klar til at pibe dem af banen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

doc6z8psm2cjqt13y8mviff.jpg 

FC København var i teten fra start og kom - næsten som forventet - tidligt foran.

Efter knap et kvarters spil slog Zeca et farligt indlæg ind i Helsingør-feltet.

Gæsternes Pascal Gregor fik kastet sig ind foran den ventende Pieros Sotiriou, men fik, hårdt presset, headet bolden ind bag Mikkel Bruhn til en københavnsk føring.

Værterne var i kontrol uden dog at skabe chancer i hobetal, men en halv time inde i opgøret chokerede FC Helsingør så.

Eller rettere: FCK’s debutant i målet, László Köteles.

Den ungarske keeper, som blev hentet i sidste uge og stod i Robin Olsen og Stephan Andersens skadesfravær, havde iført sig smørhandskerne på en våd aften i Parken.

Han kunne ikke holde fast et harmløst indlæg fra Adnan Mohammed, og fra et par meters afstand kunne Nicolas Mortensen uden problemer udligne.

Se det store drop i tv-klippet her:

Pieros Sotiriou fik en gigantisk chance for at udligne, da han blev spillet fri med Mikkel Bruhn, men Helsingør-keeperen reddede i stor stil i både første og anden omgang.

Cyprioten tog dog revanche kort efter med en fremragende afslutning.

Med en flyvende helflugter passerede han Bruhn, der knap nok nåede at reagere.

Kort før pausen var der igen udsalg i Helsingør-defensiven. Viktor Fischer fik alt for meget plads, og hans afrettede forsøg susede i nettet til 3-1.

I 2. halvleg fik Köteles vist, at han trods alt kan tage med hænder, da han på fornem vis reddede Nicolas Mortensens hovedstød i 58. minut.

Kort efter var ungareren dog igen passeret. Adnan Mohammed trak godt ind i banen, og fra kanten af feltet tæskede han bolden ind bag Köteles.

Målet rystede FCK-holdet, der slet ikke var mødt op til 2. halvleg, og midt i anden akt af opgøret var den gal igen.

Pågående Nicholas Mortensen blev spillet fri i feltet af Adnan Mohammed og fik afsluttet uden for Köteles’ rækkevidde. 3-3.

Artiklen fortsætter under billedet ...

doc6z8pp3ab1001iq8i4ebe.jpg 

Så var der pibekoncert i Parken, hvor FC Helsingør angreb lystigt videre og jagtede sejren.

FCK fik rystet chokket af sig og var stærkest i slutfasen, hvor Viktor Fischer fik en gylden muligheden, som dog blev sparket lige ind i næverne på Mikkel Bruhn.

Det lignede en overraskende pointdeling, men i kampens 91. minut strøg Fischer til mållinjen og lagde bolden ind til Santander, der fra kort afstand satte den forløsende 4-3-scoring i nettet.

Og så havde indskiftede Douglas endda chancen for at udligne i 94. minut, men Köteles reddede og blev en slags uheldig helt på en skør aften i nationalarenaen...

Brøndby kan hjælpe FCK til stor million-gevinst

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+