Verbic kommer til FCK med selvtillid

Sidste sæson blev Benjamin Verbic kåret til den bedste spiller i den slovenske liga, og den spillemæssige og personlige selvtillid, det giver, har han taget med sig til København

Benjamin Verbic på første træningsdag i FC København (Foto: Linda Johansen)
Benjamin Verbic på første træningsdag i FC København (Foto: Linda Johansen)

Indrømmet. Det er ikke meget, redaktionen her på tipsbladet.dk kender til den slovenske liga og Benjamin Verbic, men kantspilleren kan meget vel ende med at blive en af sæsonens helt store spillere, hvis man skal dømme ud fra den udvikling, Verbic er gennemgået.

Benjamin Verbic spiller helst på venstrekanten, hvor han godt kan lide at trække ind i banen og enten selv afslutte eller assistere medspillerne, og det gjorde han så godt i sidste sæson, at han blev kåret til den bedste spiller i den slovenske liga.

Det giver selvsagt selvtillid, og den selvtillid har den 21-årige slovener, der også har fået debut på det slovenske landshold, taget med sig til København, hvor han torsdag havde sin første træning med FCK.

- Sidste sæson var rigtig god for mig, og det gav mig meget selvtillid. Nu håber jeg på, at jeg kan tage den selvtillid med videre, så jeg kan blive en bedre fodboldspiller og være mig selv på banen. Som jeg var i Slovenien, siger Benjamin Verbic og forklarer, at han stadig er ved at danne sig indtryk:

- Jeg kom til Danmark onsdag, så alt er fortsat lidt nyt. Jeg sov for første gang i min nye lejlighed, som ligger dejligt centralt i København, og som jeg har overtaget fra Steve de Ridder. Det hele er stadig nyt, så nu må vi se, hvordan det går de næste dage.

Benjamin Verbic kom fra slovenske Celje, og han mener helt sikkert, at han har taget et skridt op i forhold til at skifte til FC København. Presset er større, og FC København skal have fat i det danske mesterskab igen. Og det forstår Verbic.

- Jeg kan godt lide det pres, der er her. Det er den største klub i Danmark, og vi skal vinde. Jeg talte med træneren og sportsdirektøren om det, og de sagde, vi skulle have mesterskabet igen, og at vi skal kvalificere os til Europa League-gruppespillet i denne sæson. Jeg kan godt lide de store ambitioner, siger Benjamin Verbic og forklarer:

- Det seneste år har det handlet om at skabe holdet, og nu er jeg og en tre-fire nye spillere kommet til. Nu skal vi levere, siger Verbic.

Benjamin Verbic skrev en fireårig aftale med FC København, og han kommer til at bære trøje nummer syv i FC København.

1 kommentar
Vis kommentarer