Norge har ikke været til en slutrunde siden 2000, mens Danmark har været med til otte af de seneste 12 slutrunder, og det selvom nordmændene faktisk har flere fodboldspillere at tage af. I 2016 havde DBU 331.000 medlemmer, mens NFF havde 374.000.
Nu kigger nordmændene på, hvad Danmark gør godt, eller det vil sige, at de de retter faktisk blikket mod FC København, hvor hele syv spillere i den danske trup enten spiller eller har spillet.
Norsk Toppfotballsenter har kigget på FC Københavns akademi for at finde ud af, hvad man bør gøre i de norske klubber.
- Vi har prøvet at tage det bedste med fra deres modeller. Vi ligger lidt efter, men begynder at få de samme strukturer på plads. Det har været inspirerende at følge dem, siger Dag Opjordsmoen, der er fagansvarlig for fodboldfærdigheder i Norsk Toppfotballsenter, til Aftenposten.
- Det er en forståelse af en politisk forankring af, hvor vigtig udviklingsarbejde er i klubberne. Det fandt vi meget af i FCK, siger Opjordsmoen.
Også Vålerengas chefscout Lars Tjernås roser FC Københavns talentarbejde.
- Jeg mener, at der kun er to faktorer, der bestemmer, om en klub lykkes på dette område over tid, og det er kompetencer og resurser. Af de to trumfer kompetencer. FCK har haft begge dele og har desuden haft fordelen af at have samme træner med samme filosofi øverst i pyramiden over tid, siger Tjernås til samme avis.
- Det gør det langt nemmere for dem i akademiet, som slipper for at skifte retning i forhold til, hvordan de arbejder, som de skal, når der kommer en ny træner med en ny filosofi ind helt øverst, siger Tjernås.
Han peger på, at de spillere, som FCK har leveret til landsholdet, allerede har erfaring med at møde de bedste spillere internationalt.
Mens syv af VM-spillerne har optrådt i FCK, så har tre af dem fået deres opdragelse på FCK-akademiet, og de tal forventer FCK kun bliver bedre fremover, da man lagde alt talentarbejde om for 10 år siden.
Ståle får stor pris: - Meget overraskende
Konge af København: 'Jeg ser jo også mig selv øverst i hierarkiet'