Voldsom anklage: FCK-kamp manipuleret af fem tyskere

To nederlag i FC Vestsjællands nedrykningssæson er omfattet af stor tysk matchfixing-sag

Ludwig Augustinsson afgjorde den februar-kamp mod FC Vestsjælland, der nu er i søgelyset i forbindelse med en retssag i Tyskland (Foto: Lars Poulsen)
Ludwig Augustinsson afgjorde den februar-kamp mod FC Vestsjælland, der nu er i søgelyset i forbindelse med en retssag i Tyskland (Foto: Lars Poulsen)

Det var en umådeligt vigtig sejr, som Esbjerg vandt i Slagelse for omkring et år siden. Med den komfortable cifre 4-1 overhalede vestjyderne FC Vestsjælland i bunden og fik lidt kærkommen luft.

Kampen er huskes i dag nok mest for Martin Pusics skideballe til holdkammeraten Mikkel Vestergaard i slutfasen.

Men nu er der grund til at genoplive hukommelsen om kampen, for alt tyder på, at Esbjerg-sejren blev hjulpet på vej.

Kampen figurerer i hvert fald centralt i en stor tysk retssag i Stuttgart om matchfixing, hvor anklagemyndigheden har rejst sag mod fem mænd i alderen 38 og 43 år.

Gennem en spiller i FC Vestsjælland har de fem efter anklagerens opfattelse haft held til at manipulere to kampe i den danske Superliga. Ud over Esbjerg-kampen, så var det også FC Vestsjællands kamp i forårspremieren fem runder senere - på udebane i Parken. Den kamp blev tabt 2-0.

Tysk avis sætter skub i ny dansk matchfixing-skandale

Gennem telefonaflytninger mener anklagemyndigheden at have tilstrækkeligt med beviser for, at det lykkedes de fem mænd at manipulere de to kampe i landets bedste række.

- Vedrørende den berørte kamp i november 2014, så er der i Heilbronn placeret væddemål, der har ført til en uberettiget gevinstudbetaling på 18.000 euro, anfører anklageren i Stuttgart og omtaler yderligere væddemål på Esbjerg-kampen.

Men den store gevinst blev udløst af kampen i Parken.

- Også gennem den berørte kamp i februar 2015 er der med deltagelse fra de anklagede blevet placeret flere væddemål over hele Tyskland, der har ført til udbetaling af uberettigede gevinster på mere end 150.000 euro, skriver anklageren ved landsretten i Stuttgart.

Retssagen i Stuttgart beskæftiger sig ikke med at opklare hvilken FC Vestsjælland-spiller, der er involveret. Blot seks FCV-spillere startede begge de berørte kampe.

Retssagen ventes først afsluttet i Stuttgart efter nytår.

Se højdepunkterne fra den mistænkelige kamp FCV-Esbjerg: