Vraget og frosset ud i FCK: - Jeg håber ikke, det er kutyme

Den tidligere FCK-spiller Kris Stadsgaard husker ikke tilbage på sin sidste tid i klubben som noget godt

Stadsgaard fik et trist exit fra FC København. Foto: Lars Poulsen
Stadsgaard fik et trist exit fra FC København. Foto: Lars Poulsen

Degraderet til U19-holdet uden udsigt til spilletid på førsteholdet var Kris Stadsgaard plantet på et sidespor i sin sidste tid i FC København.

Pensionerede Stadsgaard fortæller i et interview med Spillerforeningen, at han følte, at FCK forsøgte at presse ham ud af klubben.

- De gjorde det, fordi de ville have mig til at skifte klub. Det er min opfattelse. Men jeg var afklaret med, at jeg skulle stoppe, så det var den forkerte mand at presse, siger Stadsgaard til Spillerforeningens hjemmeside.

Stopperen kom til FCK fra Malaga i 2012 og fik en fireårig kontrakt med den danske topklub.

Han spillede også fast i starten i det centrale forsvar og var med til at vinde mesterskabet.

Men siden gik det ned ad bakke. Stadsgaard pådrog sig flere skader, og med et år tilbage af sin kontrakt, fortalte FCK-træner Ståle Solbakken, at han ikke ville få forlænget sin kontrakt.

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson
 

32-årige Stadsgaard er afklaret med det i dag.

- Det er jo business, og der kan man ikke sidde og holde alle i hånden - og det er heller ikke det, jeg forventer. Men klubben har givet én en kontrakt, og den må de stå ved.

- Jeg håber da ikke, at det er kutyme, at man smider fodboldspillere ned på et ungdomshold, fordi man vil have dem ud af klubben. Det er jo ikke Football Manager. Det er mennesker, man har med at gøre, siger han.

Stadsgaard forklarer også, hvorfor han ikke bare fandt en anden klub.

- På det tidspunkt havde jeg et år tilbage af min kontrakt, og det var en god kontrakt.

- Den indtægt kunne jeg ikke sikre i et andet job, så selvfølgelig ville jeg gerne fuldføre min ansættelse i klubben og ikke bare stoppe fra den ene dag til den anden, forklarer han.

Kris Stadsgaard kan i den sidste del af sin FCK-tid se frem til at skulle træne med U19-holdet (Foto: Jonas Olufson) FC København Eks-landsholdsspiller helt ude i FCK: Træner kun med ungdomshold

Kris Stadsgaard, da han stadig spillede kampe for FCK. (Foto: Lars Poulsen) FC København Færdig i FCK: Jeg kunne have tvunget mig på førsteholdet

FC København FCK-boss indrømmer: Vi ansatte de forkerte

Kris Stadsgaard kaster sig over en interessant karrierevej. Foto: Lars Poulsen Superligaen Stopper karrieren: Satser på fantasy-fodboldspil

96 kommentarer
Vis kommentarer