Vraget til VM - nu henter FCK landsholdsprofil

Andreas Bjelland har underskrevet en fire-årig kontrakt med FC København

Andreas Bjelland vender hjem til Superligaen, hvor han skal tørne ud for FCK. Foto: Lars Poulsen
Andreas Bjelland vender hjem til Superligaen, hvor han skal tørne ud for FCK. Foto: Lars Poulsen

FC København opruster på forsvarsfronten.

De detroniserede danske mestre har hentet Andreas Bjelland til klubben på en fri transfer.

Det er lidt af et scoop af FC København, der får den 30-årige forsvarsspiller gratis, fordi hans kontrakt med Brentford udløb 30. juni.

Andreas Bjelland blev præsenteret på et pressemøde i FCK Experience, som ligger i fanshoppen i Parken.

Op imod 100 fans var mødt frem for at overvære pressemødet, hvor FC Københavns nye stormand til forsvaret blev præsenteret.

- Jeg glæder mig til en ny, spændende udfordring, hvor min ambition er, at vi skal vinde DM igen og ud at spille i Europa League-gruppespil, siger Andreas Bjelland, der endnu ikke har spillet hverken i Europa League eller Champions League.

Se et af Andreas Bjellands første interviews som FCK-spiller fra kort efter pressemødet (Video: Lasse Brøndahl)

Nu træder han ind som en af profilerne i FCK-defensiven, der havde store problemer i sidste sæson, hvor holdet savnede lederskikkelser i det centrale forsvar, efter Erik Johansson blev langtidsskadet.

Nu er Erik Johansson rejst hjem til Sverige. Derfor har Ståle Solbakken været på jagt efter en ny styrmand til bagkæden, hvor Papagiannopulos, Deniz Vavro og Michael Lüftner skal slås med Bjelland om de to centrale pladser.

Danmark lå ikke i kortene
Tilbage i maj lå et skifte til FC København ikke lige i kortene for Andreas Bjelland, der stod til en plads i den danske VM-trup og fast spilletid som makker til Simon Kjær.

VM skulle være den store scene, hvor Bjelland skulle udfolde sig, så han kunne få en kontrakt i en af de store ligaer efter slutrunden, fordi han havde en fri transfer.

Men Åge Hareide droppede ham i sidste øjeblik, fordi landstræneren ikke var sikker på forsvarsspilleren kunne blive helt klar til slutrunden. Derfor blev VM ikke det udstillingsvindue, som Bjelland på forhånd havde håbet på.

- Det var ambitionen at fortsætte i udlandet, men jeg kom jo ikke med til VM. Jeg havde flere muligheder i udlandet, men FCK har gennem meget lang tid vist interesse for mig. Sportsligt, økonomisk og familiært var FCK den bedste løsning for mig og min familie. For det er en Skandinaviens største klub med store ambitioner, siger Andreas Bjelland, der ikke var indstillet på at vente længere tid på at få en aftale på plads.

- Jeg kunne godt have ventet, men du ved aldrig i den her verden. Jeg er glad for, at aftalen med FCK er faldet på plads. Jeg glæder mig til udfordringen, siger Andreas Bjelland, der onsdag fylder 30 år.

Han har tirsdag første træningsdag i FCK, men er stadig et stykke fra kampformen. Han skal bruge én måned på at finde kampformen.

FC København har udover Andreas Bjelland forstærket sig med forsvarsspilleren Papagiannopulos, Jesse Joronen, Dame N’Doye og Kenan Kodro.

Sotirios Papagiannopoulos holdt nullet i sin FCK-debut. Foto: FCK FC København Ny FCK'er fik succesoplevelse i debut

Spansk avis melder om Barcelona-interesse i FCK-keeper Robin Olsen, og et skifte er realistisk, vurderer TV3-ekspert. Foto: Jens Dresling FC København FCK-spiller på blokken i Barcelona: - Et skifte er realistisk!

Kenan Kodro har ifølge Ekstra Bladet kostet FC København 12 mio. kr. Angriberen er ligesom Viktor Fischer hentet i tyske Mainz 05. Foto: fck.dk FC København FCK har scoret ny bomber: Her er prisen

Simon Kjær har haft den største indtjening i karrieren, men landsholdsanførens position som lønkonge er truet af Christian Eriksen. Foto: Lars Møller. Sport og Spil Alle VM-heltenes lønninger: Han tjener mest på landsholdet

318 kommentarer
Vis kommentarer