William Kvist overvejer ny karriere efter fodbolden

William Kvist går allerede med overvejelser om fremtiden efter fodboldkarrieren. Det kan blive en fremtid helt uden fodbold

Kvist afviser ikke en anden karrierevej end fodbolden i fremtiden. Foto: AP.
Kvist afviser ikke en anden karrierevej end fodbolden i fremtiden. Foto: AP.

Lad det være sagt med det samme: Der er lang tid endnu.

Men da William Kvist alle dage har været kendt som en velovervejet mand, bliver han ikke rystet over spørgsmålet, da det bliver stillet en januardag i 2017: Hvad skal der ske, når din fodboldkarriere en dag slutter?

For selvom hans kontrakt løber frem til sommeren 2020 om tre et halvt år, er det tanker, der allerede fylder noget hos William Kvist. Han bliver 32 år om en måneds tid, og han er begyndt at overveje livet efter fodboldkarrieren.

Det fortæller han i et interview med tipsbladet.dk.

- Lige siden jeg startede som professionel fodboldspiller, har jeg gjort mig nogle tanker om, hvad jeg skal, når benene ikke skal mere. Det gør jeg mig meget tanker om, og jeg tror, at det bliver en svær overgang. Jeg har aldrig haft et almindeligt job udover fodbold. Det er specielt. Jeg tror, jeg har en fornemmelse af, hvordan det er, men jeg hører også fra tidligere fodboldspillere, at det er en svær overgang. Den vil jeg tage så seriøst som muligt, siger William Kvist til tipsbladet.dk.

William Kvist med Zanka, Delaney og Cornelius. Foto: Polfoto.
William Kvist med Zanka, Delaney og Cornelius. Foto: Polfoto.

William Kvist mere end antyder, at hans fremtid kan byde på noget andet end fodbold.

- Jeg elsker at spille fodbold, men jeg er ikke nødvendigvis forelsket i spillet som en træner, en sportschef eller en ungdomstræner nok må være. Jeg skal vurdere, om jeg har stået nok på en græsplæne, selvom det er et dejligt liv. Jeg skal også vurdere, om jeg har meldt afbud til nok familiefødselsdage på grund af fodbold. Der er mange planer i tankerne.

- Jeg har småtanker om at starte egen virksomhed, og jeg har også tanker om at få det bedste ud af et hold. Jeg kan sagtens forestille mig at skifte branche og få en lederstilling et andet sted. Det kan jeg sagtens se, og det vil jeg undersøge noget mere, indtil jeg engang stopper. Jeg har hundrede ideer og ting, jeg gerne vil, men hvad det præcis skal være, prøver jeg de næste par år på at finde ud af. Jeg glæder mig til det, men jeg glæder mig også over at være her, siger William Kvist.

Foto: Polfoto.
Foto: Polfoto.

William Kvist er allerede nu en del af bestyrelsen i B.93, og her smager han også på en mulig fremtidsbeskæftigelse.

- Jeg er jo ikke på træningsbanen i B. 93 overhovedet. Jeg er med til at sætte noget strategi op og lave langsigtede løsninger og planlægning. Det er også spændende at se, hvordan man rykker ting over længere tid. Det kunne være spændende at prøve at lade sig pensionere og starte på noget helt nyt. Det lyder interessant at lave et karriereskifte, men nu må vi se, siger William Kvist.

Inden det nye liv venter der nogle flere sæsoner med græs under fødderne i FC København.

Se også: Hareide om landsholdskonflikt: Få løst det hurtigt

DBUs formand, Jesper Møller, vil ikke blande sig i balladen med landsholdsspillerne. Foto: Tariq Mikkel Khan. Landsholdsfodbold - 24. jan. 2017 - kl. 20:41 DBU-balladen: Formanden stikker halen mellem benene

Claus Bretton-Meyer giver Christian Eriksen ret i kritikken af maden i Polen. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 24. jan. 2017 - kl. 17:28 DBU-boss giver Eriksen ret: Maden var elendig i Polen

Thomas Delaney havde en kæmpe andel i FCKs enorme succes det seneste halvandet år. Nu skal de danske mestre klare sig uden deres tidligere anfører. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Farvel, kaptajn: Det betyder Delaneys afgang for FCK

18 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere