'Zanka' åbner for sommersalg

Mathias 'Zanka' Jørgensen har ligesom Thomas Delaney og Nicolai Jørgensen kontraktudløb i sommeren 2017. Skal han sælges inden da eller forlænger han kontrakten?

Zanka har længe været en stor profil i Superligaen. Det har givet ambitioner om større eventyr - uden for landets grænser. (Foto: KIM MATTHÄI LELAND/Polfoto)
Zanka har længe været en stor profil i Superligaen. Det har givet ambitioner om større eventyr - uden for landets grænser. (Foto: KIM MATTHÄI LELAND/Polfoto)
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

FC København risikerer at stå over for flere salg af klubbens største profiler, når denne sæson er overstået. Det er flere gange blevet fastslået, at den offensive stjerne Nicolai Jørgensen skal sælges til sommer, når han har et år tilbage af sin kontrakt, mens også anfører Thomas Delaney har luftet sine drømme om en kontrakt i en udenlandsk klub.

Nu melder endnu en FCK-profil sig i rækken af potentielle sommersalg. Mathias 'Zanka' Jørgensen har ligesom Thomas Delaney og Nicolai Jørgensen kontrakt med FC København frem til sommeren 2017, og derfor er der kun et år tilbage af aftalen, når denne sæson er overstået.

Dermed står FC København - og Mathias 'Zanka' Jørgensen - over for de evige tre valgmuligheder: Salg, forlængelse eller muligheden/risikoen for at spilleren kan lade sin kontrakt løbe ud og gå gratis i sommeren 2017.

SLUT: Ydmygelse og tenniscifre i Parken

Mathias 'Zanka' Jørgensen har endnu ikke truffet et valg.

- Jeg har nydt godt af, at jeg ikke rigtig er blevet spurgt om de ting, fordi de (Jørgensen og Delaney, red.) har taget sig af det. Jeg ved ikke, hvad der skal ske, og jeg er egentlig også lidt ligeglad med det.

- Det er kortere tid siden, at jeg har været ude sidst i forhold til Nicolai, og Delaney har slet ikke været ude endnu. På den måde kan jeg godt forstå, at det kribler lidt i dem at komme ud at bevise sig.

- Det vil jeg også gerne igen på et tidspunkt, men jeg har ikke sat mig for, hvornår det skal være, siger Mathias 'Zanka' Jørgensen til tipsbladet.dk.

Solbakken: Erik Johansson må ikke gøre det alt for godt

Han udelukker ikke en kontraktforlængelse med FC København.

- Det vil jeg ikke være afvisende overfor, men omvendt er det noget, der skal passe. Man ved aldrig, hvad der sker, og hvis der kommer et godt tilbud for både mig og klubben til sommer, må vi se på det.

- Vi må have en dialog om det, men jeg skal også gøre det, der er bedst for mig, siger forsvarsspilleren, der dog godt kan forestille sig at spille i FC København på den anden side af sommerferien.

- Jeg vil gerne spille europæisk fodbold igen - også med FC København - så det skal vejes op mod hinanden. Ligesom alle andre i klubben havde jeg ikke regnet med, at vi ikke skulle spille europæisk i år. For min udvikling og mit spil vil det være godt at spille europæisk.

- Det er de tanker, jeg lever med, og det må jeg tænke igennem, fortæller 'Zanka', der på sin egen måde understreger, at han er glad for at være i FCK.

Zanka har det godt i FCK. Men udenlandsdrømmen er der. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Zanka har det godt i FCK. Men udenlandsdrømmen er der. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
 

- Jeg er hjemme i København i min egen by, så på den måde har jeg ikke travlt. Omvendt vil jeg gerne prøve mig af igen i udlandet, siger midtstopperen, der medgiver, at han også har personlig revanche til gode i forhold til sit seneste udlandsophold i PSV, der ikke var vellykket.

- Selvfølgelig. Jeg tror, at alle fodboldspillere mener, at de burde spille hver eneste gang, så jeg tror ikke, at der er så meget anderledes ved det i forhold til mig, fastslår han.

FCK-manager Ståle Solbakken har tidligere udtalt til tipsbladet.dk, at han er opmærksom på situationen omkring de tre profiler, der i princippet kan blive solgt til sommer.

- Det er en risiko. Det kan komme til at ske. Sådan er det, og vi kan ikke lave om på det. Vi kan vælge at sige, at Zanka skal blive kontrakten ud, så vi er ikke helt lost, men det må vi se på, sagde Solbakken for et par uger siden.

Fitness.dk bløder: FCK skal redde skidt Parken-regnskab

Santander: Stolt af, jeg scorede med fødderne

BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+