Zanka giver eks-landsholdsspiller igen: Er ingen gæv, smilende jyde

Martin Laursen kritiserede Mathias 'Zanka' Jørgensen for det kontroversielle interview efter pokalsejren over Randers, men FCK'eren vil hverken lade tidligere landsholdspillere eller andre diktere, hvordan han skal være

Mathias 'Zanka' Jørgensen (th.) har ikke tænkt at lave om på sig selv, selv om andre kan have det svært med FCK'erens opførsel (Foto: Lars Poulsen)
Mathias 'Zanka' Jørgensen (th.) har ikke tænkt at lave om på sig selv, selv om andre kan have det svært med FCK'erens opførsel (Foto: Lars Poulsen)

Mathias ’Zanka’ Jørgensen er spilleren, som modstanderens fans elsker at hade. For mange Brøndby-tilhængerne er den 25-årige FCK’er selve symbolet på alt det, de ikke kan fordrage ved FC København.

De mener, at Zanka oser af hovedstads-arrogance - og de har en pointe.

Den 25-årige FCK-forsvarer kan virke arrogant, når han omtaler fjenden fra Vestegnen, når han står i kontroversernes centrum på og uden for banen, og når han efter en kamp besvarer et spørgsmål med et modspørgsmål.

’Du kan vel reglerne i fodbold, ik’?’.

Sportsdirektør Troels Bech flankeret af bestyrelsesformand Jan Bech Andersen. (Arkivfoto: Jens Dresling) Brøndby Brøndby om FCK's fejlinvesteringer: Det er voldsomt

Mathias ’Zanka’ Jørgensen ved godt, at han deler han vandene og har intet problem med det.

- Jeg vil hellere ha’, at 50 pct. kan li’ mig for den, jeg er, end 100 pct. kan li’ mig for den, jeg ikke er, siger Mathias ’Zanka’ Jørgensen til Ekstra Bladet.

Han har de seneste uger været i fokus. Der var en udvisning i Aarhus, der var lidt skubben frem og tilbage med en Brøndby-vagt, efter nogle blågule-fans havde svært ved at opføre sig ordentligt i Parken.

Og så var der det interview efter pokalsejren mod Randers.

Det fik de sociale medier til at gløde, og den tidligere landsholdsstopper Martin Laursen brugte ord som både usympatisk og arrogant i sin beskrivelse på Facebook.

- Han havde skrevet, hvorfor jeg ikke bare kunne svare ordentligt, men jeg er ikke Martin Laursen. Jeg er ikke en gæv jyde, der smiler sødt og svarer på den måde. Det er ikke mig.

- Så det er egentlig mit svar. Jeg gider ikke have, at jeg skal være anderledes end alle andre mennesker, bare fordi jeg spiller fodbold.

- De er ikke mig. Jeg er mig, siger ærkekøbenhavneren Mathias ’Zanka’ Jørgensen, der i aften nok igen skal komme i fokus, når der derbyet spilles i nationalarenaen.

Du kan læse det store portræt af Superligaens enfant terrible i EKSTRA.

Sport og Spil Alle hader Zanka - men han er ligeglad  

213 kommentarer
Vis kommentarer